Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči

novalim - fotkanovalim, 1. júla 2019 18:30. Tento recept je komerčný recept.
Ďalšie recepty »
Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendvičiFoto: novalim

Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad ako nátierku na bezlepkové sendviče. V kombinácii s banánom chutia výborne a vy nebudete mať výčitky svedomia, že hrešíte sladkými raňajkami. Ak máte po ruke Novalim bezlepkový chlieb Linsi, rovno sa do toho môžete pustiť.

6
porcií
15 min
príprava

Suroviny

1 bal.
2 ks
20 g (lístky)
1 PL
Mandľové maslo:
200 g
5 PL
1 PL
 štipka
 štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme mandľové maslo. Mandle rozmixujeme v mixéri. Pridáme všetky ostatné prísady a mixujeme, kým nezískame maslovú konzistenciu. Počas mixovania môžeme párkrát premiešať.

  2. 2

    Krajce chleba opečieme v hriankovači alebo na panvici. Vždy jeden krajec chleba natrieme mandľovým maslom, naň poukladáme priečne nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, nakoniec na vrch dáme lístky mäty a zakryjeme druhým krajcom chleba.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist