Mandľové maslo
Mandľové maslo

Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči

novalim - fotkanovalim, 1. júla 2019. Komerčný recept.
Domáce mandľové maslo na bezlepkovom sendviči
Foto: novalim

Ak máte chuť na zdravé jedlo, odporúčame vám vyskúšať domáce mandľové maslo, ktoré využijete napríklad ako nátierku na bezlepkové sendviče. V kombinácii s banánom chutia výborne a vy nebudete mať výčitky svedomia, že hrešíte sladkými raňajkami. Ak máte po ruke Novalim bezlepkový chlieb Linsi, rovno sa do toho môžete pustiť.

6
porcií
15 minút
príprava

Suroviny

1 bal.
2 ks
20 g (lístky)
1 PL
Mandľové maslo:
200 g
5 PL
1 PL
 štipka
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme mandľové maslo. Mandle rozmixujeme v mixéri. Pridáme všetky ostatné prísady a mixujeme, kým nezískame maslovú konzistenciu. Počas mixovania môžeme párkrát premiešať.

  2. 2

    Krajce chleba opečieme v hriankovači alebo na panvici. Vždy jeden krajec chleba natrieme mandľovým maslom, naň poukladáme priečne nakrájané banány, ktoré sme pokvapkali citrónovou šťavou, nakoniec na vrch dáme lístky mäty a zakryjeme druhým krajcom chleba.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: