Voňavá indická nátierka
Foto: siuuu
Kurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský organizmus, tak som vyskúšala pripraviť z nej nátierku. Zobraziť celý popisKurkume (indický šafrán), teda jej hlavnej zložke - kurkumínu sa pripisuje mnoho pozitívnych účinkov na ľudský organizmus, tak som vyskúšala pripraviť z nej nátierku. Milujem vôňu a chuť karí aj rasce, ktoré sa do nátierky tiež pridávajú, tak som už dopredu vedela, že táto voňavá nátierka mi bude chutiť. Vzhľadom k tomu, že táto plodina patrí k Indii a k jej kuchyni, dovolila som si nazvať nátierku indickou.
porcií
príprava
Suroviny
100 g neochutená |
|
1 ČL |
|
1-2 strúčiky |
|
1/4 ČL |
|
1/4 ČL (alebo obyčajná) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Príprava je veľmi jednoduchá - všetky suroviny vymiešame do hladkého krému. Podávame s chlebíkom alebo pečivom a čerstvou zeleninou.
Ďakujem .. tiež poznám tie nočné internetové chute :-)