Špikovaná divina
Špikovaná divina

Divina špikovaná koreňovou zeleninou fotorecept

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, včera 08:00
Divina špikovaná koreňovou zeleninou (fotorecept)
Foto: Kulinární studio MAFRA
4
porcie
50 (+ odležanie) minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g (alebo z diviaka)
2 ks (oranžová a žltá)
1/4 ks (malý)
5 ks (nahrubo drvené)
3 ks
1 PL
4 PL
1 strúčik
1 PL
200 ml
300 ml
1 PL
Príloha:
400 g
1 PL
1 ks
1 PL
1 PL
2 PL
400 g chladené




Postup

  1. 1

    Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly. Mäso rozkrojíme a pomocou špikovacej ihly našpikujeme hranolčekmi zeleniny. Mäso osolíme, posypeme nahrubo drveným korením a podrvenou borievkou. Potom povrch potrieme horčicou a olejom a necháme odstáť 20 minút pri izbovej teplote.

    Divina špikovaná koreňovou zeleninou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si kapustu na prílohu. Na masti necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kapustu a krátko orestujeme. Dochutíme cukrom, octom a soľou a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec do kapusty vmiešame brusnice.

  3. 3

    Odstáte mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, až sa vytvorí kôrka. Potom ho preložíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mäso 15 minút odpočívať v teple, môžeme ho zabaliť do alobalu.

    Divina špikovaná koreňovou zeleninou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým do výpeku vmiešame podrvený cesnak a pretlak a všetko krátko orestujeme. Prilejeme červené víno a necháme zredukovať tekutinu. Pridáme vývar a brusnicový džem a prevaríme. Na záver omáčku prepasírujeme.

  5. 5

    Mäso nakrájame na plátky a podávame ho s kapustou, na masti opečenými zemiakovými šúľancami a omáčkou.

Diskusia k receptu