Špikovaná divina
Divina špikovaná koreňovou zeleninou (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 (+ odležanie) minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup- Mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na tenké hranolčeky, ktoré sa dajú pripevniť do špikovacej ihly. Mäso rozkrojíme a pomocou špikovacej ihly našpikujeme hranolčekmi zeleniny. Mäso osolíme, posypeme nahrubo drveným korením a podrvenou borievkou. Potom povrch potrieme horčicou a olejom
a necháme odstáť 20 minút pri izbovej teplote.
- Pripravíme si kapustu na prílohu. Na masti necháme zosklovatieť nadrobno nakrájanú šalotku. Pridáme kapustu a krátko orestujeme. Dochutíme cukrom, octom a soľou a pod pokrievkou dusíme domäkka. Nakoniec do kapusty vmiešame brusnice.
- Odstáte mäso opečieme na oleji zo všetkých strán, až sa vytvorí kôrka. Potom ho preložíme na plech, vložíme do rúry a pečieme pri 180 °C asi 20 minút. Po upečení necháme mäso 15 minút odpočívať v teple, môžeme ho zabaliť do alobalu.
- Medzitým do výpeku vmiešame podrvený cesnak a pretlak
a všetko krátko orestujeme. Prilejeme červené víno a necháme zredukovať tekutinu. Pridáme vývar a brusnicový džem a prevaríme. Na záver omáčku prepasírujeme.
- Mäso nakrájame na plátky a podávame ho s kapustou, na masti opečenými zemiakovými šúľancami a omáčkou.
|