Jačmenné krúpy
Jačmenné krúpy

Vianočný kubo

Jardo Žídek
šéfkuchár reštaurácie Riverbank v Bratislave, 24. decembra 2020
Vianočný kubo
Foto: archív J. Žídeka
4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g uvarené
150 g
4-6 strúčikov
1 ks




Postup

  1. 1

    Sušené huby namočíme do vody a potom domäkka uvaríme. Na rozpálenej panvici necháme rozpustiť 3 PL masla alebo masti a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. K podusenej cibuli pridáme 1/2 nakrájaného cesnaku a uvarené huby.

  2. 2

    Hubovú zmes pridáme k uvareným krúpam, pridáme nakrájaný zvyšný cesnak, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Pridáme majorán a nakrájané maslo a opäť zamiešame.

  3. 3

    Zmes dáme do zapekacej misy, povrch uhladíme, vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C a zapekáme asi 30 minút.

Diskusia k receptu

viera1
150g sušených húb? Nemá tam byť 15g? 150g sušených húb získame z cca 1,5kg čerstvých,takže si neviem predstaviť také množstvo húb pre štyri porcie tohto jedla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia