Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 25. marca 2016

Pri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam Zobraziť celý popisPri rannej káve manžel pustil nejaký program o varení, kde americké dievčatá veľkosti niekoľkokrát XL chceli nachovať zdravším jedlom. Chlipkám kávu a počúvam : Ó bože, chcú nám dať nejakú zeleninu, už teraz mi je zle!!! Tak som prišla k tomuto receptu, ktorý ale môjmu uchu vôbec neznel zle. Tu je výsledok :)

4
porcie
15 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
300 - 350 g
250 g
100 g
2 PL (tuk)
1 PL




Postup

  1. 1

    Jačmenné krúpy premyjeme horúcou vodou a dáme variť do dvojnásobného množstva osolenej vody. Zeler očistíme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody. Vody dajte len toľko, aby bol zakrytý

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny opečieme na masle do krásna, vodu zo zeleru zlejeme a odložíme, Z uvareného zeleru spravíme pyré a pridáme štipku muškátového orieška. K šampiňónom pridáme špenát a krátko ho necháme zavädnúť.

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Všetko spolu zmiešame, necháme prehriať, dolejeme vodu z uvareného zeleru, aby sme dosiahli krémovitosť, pridáme za lyžičku masla, postrúhaný parmezán a okoreníme.

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    To je teda všetko, nepriatelia zeleru sa nemusia vôbec tomuto jedlu vyhýbať, nie je ho tam cítiť :) je to parádne, neviem ako to americké dievčatá prežili, ale mne chutilo :)

    Jačmenné krúpy so zelerovým pyré a šampiňónmi (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
@Zuzanka receptík krásný, foto jako na křídovém papíře z lepšího magazínu! Tobě však, narozdíl od nich, věřím!! Všechny ingredience jsou mi blízké a více než chutné! Hmm, krása sama! Jsi šukulka! Děkujííí!!
havino
už som tu zazrela krúpy, ale iné a bolo chválené, že krupy s bryndzou,na to som sa chystala, ja krupy veľmi rada, aj bryndzu, no a bola som vo štvrtok už na posledných nákupoch, tiež popiekla doma čo bolo treba, ved ako inak, až už obchod nevidím do stredy najmenej, no a hladala krúpy, hladala, 7 mičky neboli a ja tie drobné to nie, to musím zahrýznuť do nich, takže ukladám, Laky ide na Ukrajinu na MS, môžem si dopriať sama sebe, toto so špenátom a šampiňónami, len nech krúpy kúpim, ked nie vždy mi na rozum prídu a do oka v kráme, dám vedieť teda, kedy a ako




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia