Sviečková na smotane

redakcia - fotkaredakcia, 17. júla 2009

Suroviny

700 g
2-4 plátky
2 ks
3-4 ks
2 ks
1/2 ks
250 ml
2 kocky




Postup

  1. 1

    Oravskú slaninu pokrájame a dáme opražiť na troške oleja, pridáme na drobno pokrájané cibule a počkáme, kým zmäknú.

  2. 2

    Zosilníme plameň a opražíme osolené mäso pokrájané na plátky. Obrátime ho, aby sa zatiahlo z oboch strán. Pridáme PL horčice, čierne korenie, borievky, prípadne mleté korenie na divinu a trochu sušeného zázvoru. Podlejeme asi 300 ml bujónu, môžeme pridať aj trochu bieleho vína a necháme dusiť.

  3. 3

    Medzitým nastrúhame mrkvu, petržlen a zeler na jemno. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho.

  4. 4

    Do zvyšného vývaru prilejeme trochu vody a vložíme všetku postrúhanú zeleninu. Necháme variť asi pol hodiny.

  5. 5

    Potom základ omáčky dôkladne rozmixujeme ponorným mixérom. Vzniknutý krém doplníme kyslou smotanou, citrónovou šťavou, nezaškodia 2 kl cukru.

  6. 6

    Úplne na záver nastrúhame do horúcej omáčky trochu muškátového orieška a vložíme naspäť mäso aj s odtečenou šťavou

  7. 7

    Podávame s knedľou.

Diskusia k receptu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia