Sviečková na smotane
Autor receptu: redakcia
Postup- Oravskú slaninu pokrájame
a dáme opražiť na troške
oleja, pridáme na drobno
pokrájané cibule a počkáme,
kým zmäknú.
- Zosilníme
plameň a opražíme osolené
mäso pokrájané na
plátky. Obrátime ho, aby sa
zatiahlo z oboch strán. Pridáme
PL horčice, čierne
korenie, borievky, prípadne
mleté korenie na divinu a trochu
sušeného zázvoru. Podlejeme
asi 300 ml bujónu,
môžeme pridať aj trochu bieleho
vína a necháme dusiť.
- Medzitým nastrúhame
mrkvu, petržlen a zeler na jemno. Keď je mäso mäkké,
vyberieme ho.
- Do zvyšného
vývaru prilejeme trochu vody
a vložíme všetku postrúhanú
zeleninu. Necháme
variť asi pol hodiny.
- Potom
základ omáčky dôkladne rozmixujeme
ponorným mixérom.
Vzniknutý krém doplníme
kyslou smotanou, citrónovou
šťavou, nezaškodia
2 kl cukru.
- Úplne na
záver nastrúhame do horúcej
omáčky trochu muškátového
orieška a vložíme naspäť
mäso aj s odtečenou šťavou
- Podávame s knedľou.
|