Hubovo–hovädzia polievka

redakcia - fotkaredakcia, 28. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
300 g
2 ks
2 ks
1 viazanička
1 ks
1 KL
2 strúčiky
1 ks
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prelejeme do vývaru z kostí a nalejeme tam aj červené víno.

  2. 2

    Osolíme a ochutíme mletým korením a cesnakom. Polievku varíme 2 – 2,5 hodiny na miernom ohni, potom ju precedíme. Ako závarku použijeme zvyšné huby, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a osmažili na masle.

  3. 3

    Pred podávaním vložíme huby do scedenej polievky a napokon všetko posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia