Hubovo–hovädzia polievka
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový
pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne
premiešame. Pripravenú zmes prelejeme do vývaru z kostí a nalejeme tam aj červené víno.
- Osolíme a ochutíme mletým korením a cesnakom. Polievku varíme 2 – 2,5 hodiny na miernom ohni, potom ju precedíme. Ako závarku použijeme zvyšné huby, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a osmažili na masle.
- Pred podávaním vložíme huby do scedenej polievky a napokon všetko posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.
|