Hubovo–hovädzia polievka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie kosti vložíme do studenej vody a dáme variť. Ušľaháme vaječný bielok a primiešame paradajkový pretlak. Nakrájame mrkvu, petržlen, cibuľu a 300 g húb. Zeleninu pridáme k rozšľahanému bielku a dôkladne premiešame. Pripravenú zmes prelejeme do vývaru z kostí a nalejeme tam aj červené víno.
  2. Osolíme a ochutíme mletým korením a cesnakom. Polievku varíme 2 – 2,5 hodiny na miernom ohni, potom ju precedíme. Ako závarku použijeme zvyšné huby, ktoré sme predtým nakrájali na plátky a osmažili na masle.
  3. Pred podávaním vložíme huby do scedenej polievky a napokon všetko posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a tymianom.