Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
Fazuľková polievka
Fazuľka je nenáročná zelenina, ktorá vyrastie v každej záhradke. Ak si ju zamrazíme, máme...
Mrkvový šalát
Aj z "obyčajnej" mrkvy sa dá pripraviť výborný šalát, ktorý s kúskom chleba alebo pečivom bude...
Semienkové chipsy
Extra chrumkavé, tenučké, vypečené, s mega porciou semienok- tu je môj návod na Vašu novú závislosť....
Jablkovo-škoricové palacinky s tvarohovým krémom
Obľúbené palacinky našich detí potešia aj veľkých. Ľahký obed k sýtej polievke alebo večera.
Kubánske národné jedlo Arroz Congrí
Arroz Congrí, čo je ryža s čiernou fazuľou, sa na Kube považuje za národné jedlo,...
Sýty šošovicový šalát
Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...
Kuskusový šalát so stonkovým zelerom
Mám rada kuskus ako univerzálnu potravinu. Hodí sa nielen ako príloha, ale aj ako základ šalátov a iných jedál....
Grécka ryža s kôprom
Vitajte v kulinárskej oáze, kde sa stretávajú chute Stredozemného mora a vôňa čerstvých byliek!...
Tagliatelle z lasagní s gorgonzolovou omáčkou
Chcel som použiť cestoviny tagliatelle, no doma som práve žiadne nemal. Keďže som videl Jamesa...
Výborná syrová omáčka
Smotanu dáme do hrnca a necháme zohriať. Metličkou v nej rozmiešame tavené syry.
Pečená paprika plnená kuskusom podľa moderátorky Kvetky Horváthovej
Televízna moderátorka Kvetka Horváthová sa rada stravuje pestro. A toto je jeden z jej obľúbených receptov....
Mujadara - libanonská ryža so šošovicou
Mujadara - tradičny pokrm z Blízkeho východu, konkrétne Libanonu. Tvorí ho ryža a šošovica s jednoduchými konreninami....
Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....
Excelentná žemľovka z vianočky
Žemľovku zväčša pripravujem, keď mi zostane pečivo, ale ak chcem urobiť naozaj skvelú, tak...
Domáce krutóny do polievky
Do krémovej polievky sa ideálne hodia chrumkavé kúsky chleba či pečiva. Čerstvo doma pripravené krutóny chutia...
Nakladaný syr feta s olivami a feferónkami
Výborná syrová chuťovka s výraznými doplnkami v podobe olív a feferóniek.
Cícerová polievka so stonkovým zelerom
Neobvyklá kombinácia strukovín - cíceru a stopkového zeleru vytvára krásny chuťový zážitok. Vyskúšate?
Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...
Domáci ryžový nápoj
Domáci ryžový nápoj je skvelou alternatívou k mlieku a je ideálny pre tých, ktorí sú intolerantní na laktózu, majú alergiu na orechy alebo sóju, alebo dodržiavajú vegánsku stravu....
Jednoduchá cviklová nátierka
Jediná zelenina, ktorá sa nám minulý rok urodila v hojnom množstve bola červená repa (cvikla), takže som nútená vymýšľať recepty, aby som aspoň časť z nej spotrebovala, pretože sterilizovaná u nás doma nejde....
Rýchle šišky z jogurtového cesta s jablkom
U nás veľmi obľúbené, výbornej chuti a robím ich často. Upečiete ich rýchlo a jednoducho....
Šošovicový prívarok
Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo....
Slané košíčky s cviklovou plnkou
Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.
Jednoduchá vaječná omeleta
K perfektným a obľúbeným raňajkám jednoznačne patria vajíčka na rôzne spôsoby. Naša jednoduchá základná omeleta je...
Zdravé guľky z jačmenných krúp
Jačmenné krúpy uvaríme vo vode, scedíme a necháme vychladnúť. V sekáčiku krúpy zomelieme. Nie...
Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.
Špagety s krémovou cesnakovo-šampiňónovou omáčkou
Fantastická omáčka, ktorú varím už veľa rokov. Je veľmi chutná, krémová, cesnakovej chuti v kombinácii s oreganom a citrónom....
Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...