
Raňajkové avokádové tortily
Avokádo odkôstkujeme a rozpučíme vidličkou. Paradajku nakrájame na malé kocky a cesnak pretlačíme.
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb
Chutná obmena klasického sviatočného receptu....

Opekance s makom
V tradičnej slovenskej kuchyni sú opekance alebo aj bobaľky, ako sa im niekde hovorí, súčasťou...

Domáce plnené langoše s bryndzou a mozzarellou
Ak milujete langoše, túto plnenú verziu si absolútne zamilujete....

Vyprážaná cuketa s pivom
Cuketu ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Osolíme a necháme odstáť si 10 minút, aby pustila vodu....

Raw nepečené perníkové guľôčky
Voňavé perníkové guľôčky kombinujú chuť škorice, klinčekov a lieskovcov s prirodzene sladkými datľami.

Domáce semienkové sušienky
Chia semienka a zomletý ľan zalejeme vodou a necháme odstáť 20-30 minút.
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa
Kombinácia kyslej kapusty, sušených húb, sliviek a mrveničky vytvára harmonickú chuť, ktorá pripomína domov,...

Stroganoff
Jemne opečené Lunter Tofu Marinated Soy Sauce v krémovej omáčke s hubami, kyslými uhorkami a kvapkou brandy....

Domáce snickersky
Jemné vegánske snickersky bez pečenia – kombinácia datľového karamelu, arašidov a čokolády....
Jednoduchý zemiakový šalát
Výborný sladkokyslý zemiakovo-cibuľový šalát, ktorého zálievku nemusíte robiť zvlášť....

Francúzsky toast vo vajíčku
Francúzi veľmi dobre vedia, prečo majú túto dobrotu dopoludnia v každej pekárni....

Vanilkové rožky bez vajíčka
Je čas na pečenie vianočných koláčikov, ponúkam nenáročné, rýchle vanilkové rožky....
Falošný „zemiakový“ šalát z kolienok
Objavte náš falošný „zemiakový“ šalát z kolienok – rýchlu a chutnú alternatívu k tradičnému zemiakovému šalátu, ktorú si zamilujú bezlepkáči aj lepkáči....

Pikantná fermentovaná zelenina
Recept vhodný pre tých, ktorí majú radi pikantné, kyslé a hodne dobré prílohy.

Frankfurtská polievka
Hrejivý zeleninový guláš, v ktorom sa spájajú sladkasté korene, kapusta a krémový vývar s jemnou pikantnosťou horčice....

Celozrnné žemle cez noc
Cesto dám kysnúť cez noc a ráno z neho potom pečiem čerstvé žemličky na raňajky....

Tofu so zeleninou a s vegánskou majonézou
Šťavnaté skaramelizované tofu v bylinkovej marináde, podávané s parenými zemiakmi, mrkvou a zelenou fazuľkou, ...

Ľahší vianočný zemiakový šalát s jogurtom a avokádom
Tento šalát som pripravila ako modernejšiu alternatívu ku klasike....

Pyré z cvikly
Tento dip (pyré) používam ako každý iný dip, hlavne ako prílohu k rôznym plackám. Je...

Bôbovo-zemiakové placky s kyslou kapustou
Bôb je veľmi hodnotná strukovina a je škoda, že ho z nášho jedálnička vytlačila fazuľa....

Opekaná zemiaková panvička
Chrumkavé pečené baby zemiaky spojené s pikantnými párkami...

Palacinky s miešanými vajíčkami a fazuľou
Palacinka naslano naplnená miešanými vajíčkami je výborná. Baklažány do tejto náplne prinášajú intenzívnu chuť a fazuľa...

Údené tofu „v náleve“ s majonézou a cibuľou
Údené tofu naložené v aromatickom octovom náleve, následne premiešané s majonézou, cibuľou a kyslou uhorkou....

Bataty v chrumkavom obale s krémovým pyré a mrkvovými rezancami
Vegetariánske jedlo – chrumkavé batatové plátky, jemné pyré a marinované rezance z mrkvy, doplnené rozmarínom...

Mrkvový šalát s cviklou a pažítkou
Akýkoľvek šalát je mojou prioritou :) A keď príde jeseň, čo iné by malo ísť do...

Bezlepkové fusilli s pečenými cherry paradajkami
Jednoduché, bezmäsité cestoviny s pečenými cherry paradajkami, karamelizovanou cibuľou, balzamikom a bazalkou.

Krémová brokolicová polievka so smotanou
Túto brokolicovú polievku robím vždy, keď chcem niečo rýchle....

Marhuľové guľky so škoricovou posýpkou
Guľky plnené marhuľami, prevoňané rumom a škoricou. Tradičný sladký obed.

Krémová kapustovo-hubová panvica s údeným tofu
Jemne pikantná a krémová zmes dusenej kapusty, húb a marinovaného údeného tofu v exoticko-hubovej omáčke s...