Cviklové fašírky
Cviklové fašírky

Cviklovo-fazuľové fašírky s grilovaným halloumi syrom

George Kostka
šéfkuchár reštaurácie Meridiana v Bojniciach, 12. januára 2022
Cviklovo-fazuľové fašírky s grilovaným halloumi syrom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

500-600 g
500 g uvarená (môže byť aj z konzervy)
1/2 šálky
1 ks stredne veľká
2 ks
2 strúčiky
1 PL
1 PL
1 ČL
1 PL
podľa chuti
podľa chuti
4 porcie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame.

  2. 2

    Polovicu ovsených vločiek dáme do misy a zalejeme ich 1/2 šálky horúcej vody. Necháme ich odstáť.

  3. 3

    V malej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, cesnak nakrájaný na tenké plátky a pokračujeme v smažení, kým nezačnú zlatnúť.

  4. 4

    V kuchynskom robote spolu rozmixujeme uvarenú cviklu, cibuľovú zmes, namočené i suché ovsené vločky, fazuľu, rascu a oba druhy mletej papriky. Zmes má byť rovnomerne najemno nasekaná. Zmes preložíme do misy a ochutíme soľou a korením.

  5. 5

    Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme vytvarované fašírky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 15 minút. Podávame teplé s varenou brokolicou a ugrilovaným halloumi syrom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha