Cviklové fašírky

Cviklovo-fazuľové fašírky s grilovaným halloumi syrom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cviklu uvaríme, ošúpeme a nastrúhame.
  2. Polovicu ovsených vločiek dáme do misy a zalejeme ich 1/2 šálky horúcej vody. Necháme ich odstáť.
  3. V malej panvici rozohrejeme olej a osmažíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Potom pridáme nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, cesnak nakrájaný na tenké plátky a pokračujeme v smažení, kým nezačnú zlatnúť.
  4. V kuchynskom robote spolu rozmixujeme uvarenú cviklu, cibuľovú zmes, namočené i suché ovsené vločky, fazuľu, rascu a oba druhy mletej papriky. Zmes má byť rovnomerne najemno nasekaná. Zmes preložíme do misy a ochutíme soľou a korením.
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý ukladáme vytvarované fašírky. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 15 minút. Podávame teplé s varenou brokolicou a ugrilovaným halloumi syrom.