Cviklové rizoto
Cviklové rizoto s parmezánovou krustou
Autor receptu: ryzasos
Rizoto z červenej repy je dokonalou kombináciou chuti, štruktúry a výživových hodnôt.* Jeho intenzívna farba a krémová
konzistencia z neho robia veľkolepý pokrm, ale to, čo ho robí skutočne výnimočným, je jeho výživový prínos. Vyskúšajte tento
recept s ryžou SOS.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo veľkej panvici zohrejte na miernom ohni trochu panenského olivového oleja. Pridajte nakrájanú cibuľu a za občasného miešania ju jemne orestujte, kým nezmäkne. Varenú cviklu nastrúhajte najemno a pridajte do panvice.
- Potom pridajte ryžu SOS a neustále miešajte. Keď je ryža perleťová, prilejte biele víno a mierne zvýšte teplotu. Nechajte alkohol odparovať a pokračujte v miešaní.
- Vývar pridávajte postupne po naberačkách, za stáleho miešania, aby ryža uvoľnila škrob a získala krémovú konzistenciu.
- Vývar pridávajte a miešajte približne 18 až 20 minút, kým ryža nebude mať tú správnu, jemnú štruktúru.
- Potom k ryži pridajte na kocky nakrájané maslo a nastrúhaný parmezán. Jemne miešajte, kým sa obe zložky úplne nespoja, čím rizoto získa hodvábnu textúru a extra chuť.
- Ak chcete docieliť kontrast, môžete pridať štipku soli a čierneho korenia podľa chuti.
- Vypnite oheň a nechajte rizoto niekoľko minút odpočívať, aby sa chute usadili. Rizoto podávajte v miskách ozdobené nasucho opraženými píniovými orieškami.
- Ozdobte parmezánovou krustou, ktorú pripravíte tak, že nastrúhaný parmezán opečiete nasucho na panvici.