Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Štefan Martinovič
herec, 28. júla 2024
herec, 28. júla 2024
Foto: Archív Štefana Martinoviča
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji opražíme nakrájanú šalotku. Prisypeme ryžu a krátko ju opražíme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.
- 2
Prilejeme víno a miešame, čakáme, kým sa neodparí. Potom po častiach prilievame vývar a pomaly varíme a miešame, kým nevznikne krémové rizoto. Ryža by pritom mala zostať al dente.
- 3
Uvarenú cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na kašu. Rozmixovanú cviklu prilejeme do rizota, premiešame spolu s maslom.
- 4
Pekanové orechy opražíme nasucho, kozí syr nakrájame a obidvoje vmiešame do rizota. Pred servírovaním môžeme posypať bylinkami, napríklad tymianom.
Tiež cviklové rizoto:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu