Cviklové rizoto
Cviklové rizoto

Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom

Štefan Martinovič
herec, 28. júla 2024
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Foto: Archív Štefana Martinoviča

Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 l (alebo zeleninový)
250 g
150 ml
2 PL
1 ks
2 PL
200 g
1 hrsť
 na posypanie:




Postup

  1. 1

    Na oleji opražíme nakrájanú šalotku. Prisypeme ryžu a krátko ju opražíme. Osolíme a okoreníme čiernym korením.

  2. 2

    Prilejeme víno a miešame, čakáme, kým sa neodparí. Potom po častiach prilievame vývar a pomaly varíme a miešame, kým nevznikne krémové rizoto. Ryža by pritom mala zostať al dente.

  3. 3

    Uvarenú cviklu nakrájame na kocky a rozmixujeme na kašu. Rozmixovanú cviklu prilejeme do rizota, premiešame spolu s maslom.

  4. 4

    Pekanové orechy opražíme nasucho, kozí syr nakrájame a obidvoje vmiešame do rizota. Pred servírovaním môžeme posypať bylinkami, napríklad tymianom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia