Rybie filé
Rybie filé

Citrónovo-bylinkové rybie filé na zemiakovom pyré s chrumkavými chipsami

ellie17 - bez fotkyellie17, 23. októbra 2025

Moderné a ľahké jedlo , ktoré spája jemnosť rybieho filé s krémovým zemiakovým pyré a kontrastom chrumkavých zemiakových chipsov. Citrónová kôra a čerstvé bylinky Zobraziť celý popisModerné a ľahké jedlo , ktoré spája jemnosť rybieho filé s krémovým zemiakovým pyré a kontrastom chrumkavých zemiakových chipsov. Citrónová kôra a čerstvé bylinky dodajú jedlu sviežosť, zatiaľ čo jemne opečené filé vytvára harmonický súzvuk chutí – ideálne pre rýchly, zdravý obed alebo večeru.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g (napr. treska alebo tilapia)
400 g (varný typ B)
30 g
50 ml
1 PL
1/2 ČL
1/4 ČL
1/2 ks (šťava + kôra)
1 PL (nasekaná)
1 PL (nasekaný)
1 PL
1 PL
Na ozdobu:
 (plátky - chipsy)



Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V osolenej vode ich uvaríme do mäkka (asi 15 minút). Po scedení pridáme maslo a mlieko, rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou.

  2. 2

    Rybie filé osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Poprášime múkou a opečieme na panvici s olejom z každej strany 3–4 minúty dozlatista. Posypeme nasekanými bylinkami a strúhanou citrónovou kôrou.

  3. 3

    Plátky zemiakov potrieme kvapkou oleja a pečieme na 200 °C asi 8–10 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavosť.

  4. 4

    Na tanier navrstvíme pyré, naň položíme rybie filé a ozdobíme chrumkavými zemiakovými chipsami a bylinkami.

Diskusia k receptu