Citrónovo-bylinkové rybie filé na zemiakovom pyré s chrumkavými chipsami
Moderné a ľahké jedlo , ktoré spája jemnosť rybieho filé s krémovým zemiakovým pyré a kontrastom chrumkavých zemiakových chipsov. Citrónová kôra a čerstvé bylinky Zobraziť celý popisModerné a ľahké jedlo , ktoré spája jemnosť rybieho filé s krémovým zemiakovým pyré a kontrastom chrumkavých zemiakových chipsov. Citrónová kôra a čerstvé bylinky dodajú jedlu sviežosť, zatiaľ čo jemne opečené filé vytvára harmonický súzvuk chutí – ideálne pre rýchly, zdravý obed alebo večeru.
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
| 300 g (napr. treska alebo tilapia) |
|
| 400 g (varný typ B) |
|
| 30 g |
|
| 50 ml |
|
| 1 PL |
|
| 1/2 ČL |
|
| 1/4 ČL |
|
| 1/2 ks (šťava + kôra) |
|
| 1 PL (nasekaná) |
|
| 1 PL (nasekaný) |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| Na ozdobu: | |
| (plátky - chipsy) |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V osolenej vode ich uvaríme do mäkka (asi 15 minút). Po scedení pridáme maslo a mlieko, rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou.
- 2
Rybie filé osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Poprášime múkou a opečieme na panvici s olejom z každej strany 3–4 minúty dozlatista. Posypeme nasekanými bylinkami a strúhanou citrónovou kôrou.
- 3
Plátky zemiakov potrieme kvapkou oleja a pečieme na 200 °C asi 8–10 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavosť.
- 4
Na tanier navrstvíme pyré, naň položíme rybie filé a ozdobíme chrumkavými zemiakovými chipsami a bylinkami.
Tiež rybie filé:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu