Rybie filé
Citrónovo-bylinkové rybie filé na zemiakovom pyré s chrumkavými chipsami
Autor receptu: ellie17
Moderné a ľahké jedlo*, ktoré spája jemnosť rybieho filé s krémovým zemiakovým pyré a kontrastom chrumkavých zemiakových chipsov. Citrónová kôra a čerstvé bylinky dodajú jedlu sviežosť, zatiaľ čo jemne opečené filé vytvára harmonický súzvuk chutí – ideálne pre rýchly, zdravý obed alebo večeru.
|
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. V osolenej vode ich uvaríme do mäkka (asi 15 minút). Po scedení pridáme maslo a mlieko, rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme soľou.
- Rybie filé osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Poprášime múkou a opečieme na panvici s olejom z každej strany 3–4 minúty dozlatista. Posypeme nasekanými bylinkami a strúhanou citrónovou kôrou.
- Plátky zemiakov potrieme kvapkou oleja a pečieme na 200 °C asi 8–10 minút, kým nezískajú zlatistú farbu a chrumkavosť.
- Na tanier navrstvíme pyré, naň položíme rybie filé a ozdobíme chrumkavými zemiakovými chipsami a bylinkami.