Cibuľový koláč
Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
20 minút na 170 °C |
Postup- Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka,
droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút
necháme postáť na teplom mieste. Ostatné
suroviny na cesto zmiešame a pridáme aj kvások. Vymiesime jemné cesto, ktoré necháme
30 minút kysnúť na teplom mieste.
- Urobíme náplň: Očistenú cibuľu a cesnak
nakrájame na jemné kolieska a opražíme na
masle aj s rascou a korením. Ochutíme soľou.
- Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú
dosku. Vyvaľkáme ho na 2 cm hrúbku
a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm.
Pridávame plnku a uzatvárame do tvaru
buchty alebo žemle. Vytvorené buchty
ukladáme na vymastený plech vedľa seba.
Natrieme roztopeným maslom. Necháme
10 minút vykysnúť a pečieme 20 minút
pri 170 °C.
|