Cibuľový koláč

Cesnakovo-cibuľové lepníky z kysnutého cesta

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Postup

  1. Najskôr urobíme kvások z 1/3 teplého mlieka, droždia, cukru a lyžice múky. Asi 10 minút necháme postáť na teplom mieste. Ostatné suroviny na cesto zmiešame a pridáme aj kvások. Vymiesime jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť na teplom mieste.
  2. Urobíme náplň: Očistenú cibuľu a cesnak nakrájame na jemné kolieska a opražíme na masle aj s rascou a korením. Ochutíme soľou.
  3. Vykysnuté cesto dáme na pomúčenú dosku. Vyvaľkáme ho na 2 cm hrúbku a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Pridávame plnku a uzatvárame do tvaru buchty alebo žemle. Vytvorené buchty ukladáme na vymastený plech vedľa seba. Natrieme roztopeným maslom. Necháme 10 minút vykysnúť a pečieme 20 minút pri 170 °C.