Plnené cestoviny
Plnené cestoviny

Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, včera 09:52
Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept)
Foto: tejaja

Cannelloni sú u nás veľmi obľúbené. Základom je plniť nevarené surové trubičky, zmäknú tepelnou úpravou. Je to milá zmena v cestovinových jedlách.

3-4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

cca 10-12 ks
150 g strúhaný
Náplň:
500 g
1 ks
5 strúčikov
Omáčka:
200 g
3 PL
500 ml



Postup

  1. 1

    Mangold sparíme horúcou vodou, scedíme a rozmixujeme.

  2. 2

    Všetky ingrediencie na náplň zmiešame (cesnak prelisujeme).

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Náplňou plníme cannelloni, surové, nepredvárame ich. Plním ich z oboch strán, ide to lepšie.

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji orestujeme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hustejšiu omáčku. Vmiešame do nej rozmixovaný mangold, korenie a osolíme.

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do vymasteného pekáčika dáme tretinu omáčky a poukladáme polovicu naplnených cannelloni.

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zalejeme druhou tretinou omáčky, posypeme polovicou syra, dáme zvyšok cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Vrch posypem zvyškom syra.

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zakryjeme a v rúre pri 180 °C pečieme 20 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút.

    Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Hneď podávame.

Diskusia k receptu