Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou fotorecept
Cannelloni sú u nás veľmi obľúbené. Základom je plniť nevarené surové trubičky, zmäknú tepelnou úpravou. Je to milá zmena v cestovinových jedlách.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mangold sparíme horúcou vodou, scedíme a rozmixujeme.
- 2
Všetky ingrediencie na náplň zmiešame (cesnak prelisujeme).
- 3
Náplňou plníme cannelloni, surové, nepredvárame ich. Plním ich z oboch strán, ide to lepšie.
- 4
Na oleji orestujeme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hustejšiu omáčku. Vmiešame do nej rozmixovaný mangold, korenie a osolíme.
- 5
Do vymasteného pekáčika dáme tretinu omáčky a poukladáme polovicu naplnených cannelloni.
- 6
Zalejeme druhou tretinou omáčky, posypeme polovicou syra, dáme zvyšok cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Vrch posypem zvyškom syra.
- 7
Zakryjeme a v rúre pri 180 °C pečieme 20 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút.
- 8
Hneď podávame.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu