Plnené cestoviny

Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Cannelloni sú u nás veľmi obľúbené.* Základom je plniť nevarené surové trubičky, zmäknú tepelnou úpravou. Je to milá zmena v cestovinových jedlách.

3-4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mangold sparíme horúcou vodou, scedíme a rozmixujeme.
  2. Všetky ingrediencie na náplň zmiešame (cesnak prelisujeme).
  3. Náplňou plníme cannelloni, surové, nepredvárame ich. Plním ich z oboch strán, ide to lepšie.
  4. Na oleji orestujeme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hustejšiu omáčku. Vmiešame do nej rozmixovaný mangold, korenie a osolíme.
  5. Do vymasteného pekáčika dáme tretinu omáčky a poukladáme polovicu naplnených cannelloni.
  6. Zalejeme druhou tretinou omáčky, posypeme polovicou syra, dáme zvyšok cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Vrch posypem zvyškom syra.
  7. Zakryjeme a v rúre pri 180 °C pečieme 20 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút.
  8. Hneď podávame.