Plnené cestoviny
Cannelloni plnené tvarohom s mangoldovou omáčkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Cannelloni sú u nás veľmi obľúbené.* Základom je plniť nevarené surové trubičky, zmäknú tepelnou úpravou. Je to milá zmena v cestovinových jedlách.
3-4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Mangold sparíme horúcou vodou, scedíme a rozmixujeme.
- Všetky ingrediencie na náplň zmiešame (cesnak prelisujeme).
- Náplňou plníme cannelloni, surové, nepredvárame ich. Plním ich z oboch strán, ide to lepšie.
- Na oleji orestujeme dobleda múku, zalejeme mliekom a povaríme na hustejšiu omáčku. Vmiešame do nej rozmixovaný mangold, korenie a osolíme.
- Do vymasteného pekáčika dáme tretinu omáčky a poukladáme polovicu naplnených cannelloni.
- Zalejeme druhou tretinou omáčky, posypeme polovicou syra, dáme zvyšok cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Vrch posypem zvyškom syra.
- Zakryjeme a v rúre pri 180 °C pečieme 20 minút. Potom odkryjeme a dopečieme ešte 10 minút.
- Hneď podávame.