Jahňací burger
Burger z jahňacieho mäsa
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup- Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame do mäsa spolu
s nasekanou petržlenovou vňaťou a mätou. Z pripravenej zmesi vytvarujeme malé burgery a necháme ich odpočinúť v chlade.
- Zmiešame ingrediencie na omáčku tahini. Listy šalátu natrháme na menšie kúsky, paradajky a uhorky nakrájame na kolieska.
- Na grile (alebo na grilovacej panvici) opečieme pripravené burgery. Potom na ňom krátko opečieme rozkrojené žemle reznou stranou nadol. Spodnú časť žemle ľahko potrieme tahini omáčkou a obložíme šalátom, paradajkou a uhorkou. Pridáme opečený burger, kúsok mäty a potrieme 1 ČL omáčky. Potom priklopíme druhou časťou opečenej žemle.
|