Jahňací burger

Burger z jahňacieho mäsa

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mleté mäso zmiešame s koreninami a osolíme. Cesnak a cibuľu nasekáme na veľmi jemno a vmiešame do mäsa spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a mätou. Z pripravenej zmesi vytvarujeme malé burgery a necháme ich odpočinúť v chlade.
  2. Zmiešame ingrediencie na omáčku tahini. Listy šalátu natrháme na menšie kúsky, paradajky a uhorky nakrájame na kolieska.
  3. Na grile (alebo na grilovacej panvici) opečieme pripravené burgery. Potom na ňom krátko opečieme rozkrojené žemle reznou stranou nadol. Spodnú časť žemle ľahko potrieme tahini omáčkou a obložíme šalátom, paradajkou a uhorkou. Pridáme opečený burger, kúsok mäty a potrieme 1 ČL omáčky. Potom priklopíme druhou časťou opečenej žemle.