Bryndzová polievka

Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava
12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel, zalejeme červeným vínom a pridáme balzamikový ocot. Osolíme podľa chuti a pridáme lístky tymianu. Necháme zovrieť a vložíme kolieska cibule. Stíšime plameň na minimum a varíme cibuľu do zmäknutia.
  2. Z múky, vajca a masla vypracujeme krehké cesto so štipkou soli. Pomocou valčeka rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska do formičiek. Do každej formičky s cestom vložíme koliesko cibule s tekutinou. Pečieme 12 minút pri 180 °C.
  3. Na masle speníme šalotku a zalejeme bielym vínom. Pridáme vývar a necháme zovrieť. Potom prilejeme smotanu a necháme variť asi 15 minút na miernom ohni. Pridáme bryndzu a varíme ďalších 5 minút. Rozmixujeme dohladka, ochutíme čiernym korením, podávame s cibuľovým tarte tatin a pažítkou.