Bryndzová polievka
Bryndzový krém s cibuľovým koláčikom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
50 minút príprava |
12 minút na 180 °C |
Postup- Očistenú červenú cibuľu nakrájame na 1 cm
hrubé kolieska. Z cukru vytvoríme svetlý karamel,
zalejeme červeným vínom a pridáme balzamikový
ocot. Osolíme podľa chuti a pridáme lístky
tymianu. Necháme zovrieť a vložíme kolieska
cibule. Stíšime plameň na minimum a varíme cibuľu
do zmäknutia.
- Z múky, vajca a masla vypracujeme krehké cesto
so štipkou soli. Pomocou valčeka rozvaľkáme na
hrúbku 0,5 cm. Vykrojíme kolieska do formičiek.
Do každej formičky s cestom vložíme koliesko
cibule s tekutinou. Pečieme 12 minút pri 180 °C.
- Na masle speníme šalotku a zalejeme bielym
vínom. Pridáme vývar a necháme zovrieť. Potom
prilejeme smotanu a necháme variť asi 15 minút na
miernom ohni. Pridáme bryndzu a varíme ďalších
5 minút. Rozmixujeme dohladka, ochutíme čiernym korením, podávame s cibuľovým
tarte tatin a pažítkou.
|