Bryndzové krokety
Bryndzové krokety

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare fotorecept

Michal Hečko
šéfkuchár hotela Mercure Bratislava Centrum****, 14. júna 2019
Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks väčšia
1 ks
3 ks menšie
3 strúčiky
podľa chuti
1 väčší alebo 2 menšie
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

    Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do pekáča dáme celú papriku, olúpanú cibuľu, pozdĺžne prekrojený baklažán a paradajky zbavené zelenej stopkovej časti. K zelenine pridáme olej, premiešame, nasolíme (pri baklažáne iba vnútornú dužinu).

    Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zeleninu zapekáme pri 160 °C asi 30–40 minút. Cesnak pridáme zhruba 10 minút pred dopečením.

  4. 4

    Papriku po upečení dáme do misky a zakryjeme, aby sa sparila a dala sa ľahšie olúpať. Aj paradajky zbavíme šupiek a všetko spolu rozmixujeme dohladka (počas mixovania pridáme aj nasekané čili) a dochutíme vínnym octom, cukrom, soľou a korením.

  5. 5

    Uvarené zemiaky nastrúhame na strúhadle, pridáme rovnaké množstvo bryndze, podľa chuti pridáme posekanú jarnú cibuľku, vytvarujeme guľôčky, ktoré 2–krát obalíme v klasickom trojobale a vyprážame v oleji rozohriatom na maximum, len aby chytila kroketa farbu. Podávame s ajvarom.

    Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia