Bravčová roláda
Bravčová roláda

Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch

Kulinární studio MAFRA
Mesačník Varecha, včera 06:00
Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
Foto: Kulinární studio MAFRA

Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.

8
porcií
20 (+ odležanie mäsa minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1,6 kg (2 x 800 g, bez kosti)
150 g
700 g (typ C)
1 ks
2 PL
100 g
100 g (na strúhanie)
1/2 ČL
 štipka
250 g (plátky)
Na zelené pesto:
 hrsť (čerstvé)
2 strúčiky
50 ml



Postup

  1. 1

    Dva rovnako dlhé kusy karé v strede pozdĺžne rozrežeme. Všetky štyri kusy mäsa potrieme zo všetkých strán bielym jogurtom a necháme ich asi 30 minút odležať.

  2. 2

    Medzitým umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zemiaky nakrájame na rovnomerne tenké plátky na mandolíne – zabezpečíme tak rovnomerné prepečenie a lepšiu textúru. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky a cibuľu premiešame s horčicou a roztopeným maslom. Na plech rozložíme polovicu zemiakov, posypeme ich strúhaným syrom a navrstvíme na ne zvyšné zemiaky.

  3. 3

    Pripravíme si pesto. Oregano, petržlenovú vňať, cesnak a olej spolu rozmixujeme dohladka.

  4. 4

    Z odležaného mäsa zotrieme jogurt, mäso okoreníme čili a posypeme soľou. Reznú plochu každého kusa mäsa potrieme zeleným pestom. Kusy vždy po dvoch spojíme reznými plochami k sebe, obalíme ich plátkami slaniny a zviažeme potravinárskym špagátom.

  5. 5

    Rolády položíme na pripravené zemiaky. Zakryjeme ich alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C najskôr 40 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút, kým slanina nezíska zlatistú farbu. Roládu nakrájame na plátky a podávame so zapečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu