Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
Mesačník Varecha, včera 06:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
1,6 kg (2 x 800 g, bez kosti) |
|
150 g |
|
700 g (typ C) |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
100 g |
|
100 g (na strúhanie) |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
250 g (plátky) |
|
Na zelené pesto: | |
hrsť (čerstvé) |
|
|
|
2 strúčiky |
|
50 ml |
|
Postup
-
1
Dva rovnako dlhé kusy karé v strede pozdĺžne rozrežeme. Všetky štyri kusy mäsa potrieme zo všetkých strán bielym jogurtom a necháme ich asi 30 minút odležať.
- 2
Medzitým umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zemiaky nakrájame na rovnomerne tenké plátky na mandolíne – zabezpečíme tak rovnomerné prepečenie a lepšiu textúru. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky a cibuľu premiešame s horčicou a roztopeným maslom. Na plech rozložíme polovicu zemiakov, posypeme ich strúhaným syrom a navrstvíme na ne zvyšné zemiaky.
- 3
Pripravíme si pesto. Oregano, petržlenovú vňať, cesnak a olej spolu rozmixujeme dohladka.
- 4
Z odležaného mäsa zotrieme jogurt, mäso okoreníme čili a posypeme soľou. Reznú plochu každého kusa mäsa potrieme zeleným pestom. Kusy vždy po dvoch spojíme reznými plochami k sebe, obalíme ich plátkami slaniny a zviažeme potravinárskym špagátom.
- 5
Rolády položíme na pripravené zemiaky. Zakryjeme ich alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C najskôr 40 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút, kým slanina nezíska zlatistú farbu. Roládu nakrájame na plátky a podávame so zapečenými zemiakmi.
Tiež bravčová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu