Bravčová roláda
Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch
Autor receptu: redakcia
Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.
|
8 porcií |
20 (+ odležanie mäsa minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Dva rovnako dlhé kusy karé v strede pozdĺžne rozrežeme. Všetky štyri kusy mäsa potrieme zo všetkých strán bielym jogurtom a necháme ich asi 30 minút odležať.
- Medzitým umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zemiaky nakrájame na rovnomerne tenké plátky na mandolíne – zabezpečíme tak rovnomerné prepečenie a lepšiu textúru. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky a cibuľu premiešame s horčicou a roztopeným maslom. Na plech rozložíme polovicu zemiakov, posypeme ich strúhaným syrom a navrstvíme na ne zvyšné zemiaky.
- Pripravíme si pesto. Oregano, petržlenovú vňať, cesnak a olej spolu rozmixujeme dohladka.
- Z odležaného mäsa zotrieme jogurt, mäso okoreníme čili a posypeme soľou. Reznú plochu každého kusa mäsa potrieme zeleným pestom. Kusy vždy po dvoch spojíme reznými plochami k sebe, obalíme ich plátkami slaniny a zviažeme potravinárskym špagátom.
- Rolády položíme na pripravené zemiaky. Zakryjeme ich alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C najskôr 40 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút, kým slanina nezíska zlatistú farbu. Roládu nakrájame na plátky a podávame so zapečenými zemiakmi.