Bravčová roláda

Bravčové roládky pečené na lyonských zemiakoch

Autor receptu: redakcia

Fantastický obed z jedného pekáča pre celú rodinu.

8
porcií
20 (+ odležanie mäsa minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Dva rovnako dlhé kusy karé v strede pozdĺžne rozrežeme. Všetky štyri kusy mäsa potrieme zo všetkých strán bielym jogurtom a necháme ich asi 30 minút odležať.
  2. Medzitým umyté zemiaky nakrájame na tenké plátky. Zemiaky nakrájame na rovnomerne tenké plátky na mandolíne – zabezpečíme tak rovnomerné prepečenie a lepšiu textúru. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Zemiaky a cibuľu premiešame s horčicou a roztopeným maslom. Na plech rozložíme polovicu zemiakov, posypeme ich strúhaným syrom a navrstvíme na ne zvyšné zemiaky.
  3. Pripravíme si pesto. Oregano, petržlenovú vňať, cesnak a olej spolu rozmixujeme dohladka.
  4. Z odležaného mäsa zotrieme jogurt, mäso okoreníme čili a posypeme soľou. Reznú plochu každého kusa mäsa potrieme zeleným pestom. Kusy vždy po dvoch spojíme reznými plochami k sebe, obalíme ich plátkami slaniny a zviažeme potravinárskym špagátom.
  5. Rolády položíme na pripravené zemiaky. Zakryjeme ich alobalom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C najskôr 40 minút. Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút, kým slanina nezíska zlatistú farbu. Roládu nakrájame na plátky a podávame so zapečenými zemiakmi.