Dusené bravčové rebrá
Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové rebierka som umyla a osušila.
- Na panvicu som dala smažiť pokrájanú slaninu. Keď sa tuk vypiekol, pridala som rebrá a opiekla som ich zo všetkých strán.
- Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, pridala celú rascu a poprášila mletou paprikou.
- Rebierka som podliala polovicou vína a pod pokrievkou dusila na slabom plameni 40 min. Počas dusenia som ich ešte raz podliala aj druhou polovicou vína a dopiekla.
- K hotovým upečeným rebierkam som pridala hlivu v trsoch a nechala som ju zapiecť už bez pokrievky. Piekla sa na šťave z upečeného mäsa.
- Hotové jedlo, ku ktorému som podávala ryžu a hlávkový šalát.
- Prajem vám dobrú chuť.