Dusené bravčové rebrá

Bravčové rebrá na červenom víne s hlivou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Jednoduché jedlo spojené s hlivou ustricovou.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové rebierka som umyla a osušila.
  2. Na panvicu som dala smažiť pokrájanú slaninu. Keď sa tuk vypiekol, pridala som rebrá a opiekla som ich zo všetkých strán.
  3. Pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak, osolila, okorenila, pridala celú rascu a poprášila mletou paprikou.
  4. Rebierka som podliala polovicou vína a pod pokrievkou dusila na slabom plameni 40 min. Počas dusenia som ich ešte raz podliala aj druhou polovicou vína a dopiekla.
  5. K hotovým upečeným rebierkam som pridala hlivu v trsoch a nechala som ju zapiecť už bez pokrievky. Piekla sa na šťave z upečeného mäsa.
  6. Hotové jedlo, ku ktorému som podávala ryžu a hlávkový šalát.
  7. Prajem vám dobrú chuť.