Foto: gordonko
.... jednoduché a dobré
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
prichystáme si potrebné suroviny,cibuli nakrájať na drobno, bravčové pliecko na pásy a tie potom na kocky
-
2
ked nemáme čerstvé huby ,tak si namočíme sušená a necháme trochu napučať
-
3
na rozpálenej masti ,alebo oleji sprudka osmahneme kocky mäsa až nám ,,obielí,,
-
4
mäso vyberieme z hrnca von a na miesto neho pridáme pokrájanú cibulu a osmahneme do sklovita ked je cibula hotová vrátime mäso naspäť do hrnca
-
5
osolíme , pridáme čierného koreniia , drcenej majoránky , mletej červenej papriky a poriadne to premiešame
-
6
mäso podlejeme vodou
-
7
pridáme namočené sušené huby - bez vody kde sa namáčaly
-
8
premiešme a ak robíme v tlakovom hrnci , hrniec uzavrieme a necháme dusiť ... obyčajný iba prikrijeme pokrievkou
-
9
asi po 30 - 40 minutach ( v tlakovom hrnci ) skontrolujeme mäkosť mäsa , ak je dobré zarobíme si GUSTIN alebo niečo jemu podobné v poháry s vodou a prilejeme do hrnca , pomišame a necháme prejsť varom .. kto má rád pikant môže pridať čilipapričku - ochutnáme a poprípade ešte trochu dochutíme - dosolíme
-
10
DOBRÚ CHUŤ
aj tak sa mi najviac páči tá lyžica pri tanieri, veď čo sa budeme ondiať. :-))))
a ta ližica ...ja sa nanič nehrám ( možno iba na kowboya ) ked mi to chutí ližicou tak si dám sňou, aj kura jem rukami no a čo ....moje ruky - moje kura
A keďže vidím,že si namáčal húbky,tak sa mi páči a predpokladám,že si si ich aj nazberal.O to viac a s láskou si určite jedlo pripravil.
... no je to tak moja bežná porcia - lúbim sa napapkať
no a ktej lyžičke Tvojho ,,mangela,, ... píšeš ,že matakú menšiu ....vieš otom ,že čim menšie sústo dávaš do úst je to zdravšie.