Boršč fotorecept

lucylee - bez fotkylucylee, 17. júla 2011
Boršč (fotorecept)
Foto: lucylee

Recept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho Zobraziť celý popisRecept od A. Mačingovej. Zdravá verzia tejto chutnej polievky. S pravým ukrajinským borščom sa nedá porovnať, ale je rovnako chutný a môžete sa ho najesť do popuku :)

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks malý
1 ks malý
1 ks
2 ks - uvarená malá
5 ks
3 ks
500 g
2 ks - strúčiky
1 ks stredne veľká




Postup

  1. 1

    Na oleji si osmažíme všetku koreňovú zeleninu. Restujeme 15 minút za stáleho miešania.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme mletú rascu, nové korenie a bobkové listy.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme nakrájanú papriku. V pôvodnom recepte sa píše zelená, ja som dala oranžovú.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Opäť miešame, pridáme mletú červenú papriku a prilejeme pol litra vody.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Varíme do zmäknutia koreňovej zeleniny. Pridáme uvarenú cviklu a varíme ďalej.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Medzitým si na panvici osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Chvíľu osmažíme a prilejeme pretlak. Ja som dala celú krabicu, vy si môžete dať aj menej. Necháme ho prevariť. Prilejeme vodu.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Vlejeme do polievky. Ak by bola polievka hustá, prilejeme ešte vodu a necháme ešte raz prevrieť.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pridáme petržlenovú vňať a hotovo.

    Boršč (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

kuchticka
Borsc mi naramne chutnal raz v Karlovych Varoch. Ja som sa ho snazila spravit doma rovnaky, ale nebol tak dobry oko od svetoveho sefkuchara. Skusim tento bez masa a uvidim ako sa podaril.
zdezda
Boršč milujem, tiež nemusím v ňom mäso, no v tomto mi chýba hlávková kapusta, či ten kaleráb ju nahradzuje?
jatanika
tiež robievam aj zeleninový boršč ... ale s kapustou ... myslím, že tento by mi tiež chutil
lucylee
@zdezda presne, namiesto kapusty je pouzity kalerab. Ona kapustu nepouziva, lebo mnohym ludom nerobi dobre. Najma tym, co maju problemy so stitnou zlazou. Ale kludne pouzite kapustu namiesto kalerabu. Ako vam chuti.
lucylee
Ja som prisla na to, ze najlepsi je, ked zeleninu naozaj nechate poriadne poprazit tych 15 minut, musia byt cerstve suroviny a dam si tam naozaj velmi vela pretlaku. Ja mam najradsej ten z krabice. Mozu byt aj paradajky, ak nie je pretlak. A ak je polievka kysla, dajte si do nej lyzicku medu, je to jedna basen!
marcy
boršč milujem :-)) potvrdzujem dôležitosť restovania čerstvej zeleninky
akeber
fajn ....vyskúšame páči sa mi receptík :)
lyali
Boršč s mäsom ľúbim, ale Tvoj bez mäsa tiež vyzerá veľmi dobre! KK :-)
dorisa
Ešte som borš nevarila, ale , tvoju skúsim, určite.
livis
môžem potvrdiť..že je výborná..za posledný mesiac som ju varila už dva krát...jasné, že sa nemôže porovnať s originálom...kvôli mäsku..ale na počudovanie..chuťovo sa priblížila...Ešte za lyžicu kyslej smotany :))
lucylee
@livis áno, je naozaj výborný. Musím zase uvariť. Cvikla je tiež veľmi zdravá, nemala by chýbať na našom stole. Ja ju papám stále :)
nanka55
Robila som tento recept prvy krat a velmi nam v rodine chutil. Dokonca aj nasmu 14-mes. synovi, ktoremu som to este trochu pomixovala. Vyborny recept, zdravy a uplne staci aj bez masa. Ta cvikla a paradajkovy pretlak tomu dodavaju tu chut, co ma mat :-)
Doporucujem!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia