Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Roman Martinkovič
šéfkuchár Hotela FIS Jasná****, 30. januára 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátomFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
180 min
príprava

Suroviny

1 kg vykostený
500 g
100 g
3-4 ks
250 ml
500 ml
35 g
15 g
20 ml
Šošovicový šalát:
200 g
150 g
75 g
500 ml
200 g
150 g
Zemiakové pyré:
800 g
50 g
150 ml
100 g
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme do nich soľ a korenie. Fenikel rozkrájame na menšie kúsky a opražíme spolu s cesnakom na masti, pridáme koreniny, biele víno a vývar. Bôčik opečieme z každej strany a vložíme k feniklu (kožou nahor). Dáme piecť pri 150 °C na 1,5–2 hodiny. Po upečení mäso vyberieme, zaťažíme doskou a odložíme vychladiť. Výpek z mäsa precedíme do rajnice, necháme zredukovať a zahustíme maslom.

  2. 2

    Po vychladnutí mäso nakrájame na porcie a potrieme zmesou medu, zázvoru a brandy. Dáme zapiecť, kým med nezačne karamelizovať.

  3. 3

    Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať, šalotku urestujeme na masti spolu s pokrájanou mrkvou a zelerom, pridáme šošovicu, koreniny, osolíme a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka, nakoniec dochutíme tymianom, soľou a korením.

  4. 4

    Zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme maslo, smotanu na varenie a vyšľaháme krémovú zemiakovú kašu. Nakoniec pridáme bryndzu a dobre premiešame.

  5. 5

    Na tanier naložíme zemiakovú kašu, teplý šošovicový šalát, pridáme bôčik a prelejeme výpekom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist