Pečený bôčik
Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
180 minút príprava |
Postup- Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme,
cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme do nich soľ
a korenie. Fenikel rozkrájame na menšie kúsky a opražíme spolu
s cesnakom na masti, pridáme koreniny, biele víno a vývar. Bôčik
opečieme z každej strany a vložíme k feniklu (kožou nahor). Dáme
piecť pri 150 °C na 1,5–2 hodiny. Po upečení mäso vyberieme, zaťažíme doskou a odložíme vychladiť. Výpek z mäsa precedíme
do rajnice, necháme zredukovať a zahustíme maslom.
- Po vychladnutí mäso nakrájame na porcie a potrieme zmesou
medu, zázvoru a brandy. Dáme zapiecť, kým med nezačne karamelizovať.
- Šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať, šalotku urestujeme na masti spolu s pokrájanou mrkvou a zelerom, pridáme šošovicu,
koreniny, osolíme a zalejeme vývarom. Dusíme domäkka, nakoniec
dochutíme tymianom, soľou a korením.
- Zemiaky uvaríme v slanej vode, scedíme, pridáme maslo, smotanu na varenie a vyšľaháme krémovú zemiakovú kašu. Nakoniec
pridáme bryndzu a dobre premiešame.
- Na tanier naložíme zemiakovú kašu, teplý
šošovicový šalát, pridáme bôčik a prelejeme výpekom.
|