Obložená bageta
Obložená bageta

Bageta s kuracím mäsom v pomarančovo-medovej marináde

Peter Holec
šéfkuchár hotela Zochova chata v Modre–Piesku, 21. augusta 2021
Bageta s kuracím mäsom v pomarančovo-medovej marináde
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
5
porcií

Suroviny

800 g
150 ml
1 ks
100 ml (100 %)
2 PL
2 PL
1 PL
1 ČL
100 g
2 ks
hrsť
5 ks stredne veľká

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Marináda: Očistený pomaranč nakrájame na kocky a dáme do hlbšej nádoby. Pridáme olivový olej, džús, med, sójovú omáčku, nasekanú vňať, najemno nakrájaný zázvor, soľ, korenie a ponorným mixérom mixujeme, kým nevznikne kompaktná zmes.

  2. 2

    Do marinády poukladáme kúsky kuracích pŕs a odložíme do chladničky. Najlepšie cez noc alebo aspoň na 2 hodiny.

  3. 3

    Hotové marinované prsia opečieme na panvici. Bagetu rozrežeme a z oboch strán opečieme na panvici. Vnútorné strany bagety potrieme majonézou. Na spodnú časť dáme tenké plátky pokrájanej paradajky, poukladáme opečené kuracie mäso a nasekaný ľadový šalát. Prikryjeme hornou časťou bagety.

Diskusia k receptu