Obložená bageta
Bageta s kuracím mäsom v pomarančovo-medovej marináde
Autor receptu: redakcia
Postup- Marináda: Očistený pomaranč nakrájame na kocky a dáme do hlbšej nádoby. Pridáme olivový olej, džús, med, sójovú omáčku, nasekanú vňať, najemno nakrájaný zázvor, soľ, korenie a ponorným mixérom mixujeme, kým nevznikne kompaktná zmes.
- Do marinády poukladáme
kúsky kuracích pŕs a odložíme do
chladničky. Najlepšie cez noc alebo
aspoň na 2 hodiny.
- Hotové marinované prsia opečieme na panvici. Bagetu rozrežeme
a z oboch strán opečieme na panvici. Vnútorné strany bagety potrieme majonézou. Na spodnú časť dáme tenké plátky pokrájanej paradajky, poukladáme opečené kuracie mäso a nasekaný ľadový šalát. Prikryjeme hornou časťou bagety.
|