Obložená bageta

Bageta s kuracím mäsom v pomarančovo-medovej marináde

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Marináda: Očistený pomaranč nakrájame na kocky a dáme do hlbšej nádoby. Pridáme olivový olej, džús, med, sójovú omáčku, nasekanú vňať, najemno nakrájaný zázvor, soľ, korenie a ponorným mixérom mixujeme, kým nevznikne kompaktná zmes.
  2. Do marinády poukladáme kúsky kuracích pŕs a odložíme do chladničky. Najlepšie cez noc alebo aspoň na 2 hodiny.
  3. Hotové marinované prsia opečieme na panvici. Bagetu rozrežeme a z oboch strán opečieme na panvici. Vnútorné strany bagety potrieme majonézou. Na spodnú časť dáme tenké plátky pokrájanej paradajky, poukladáme opečené kuracie mäso a nasekaný ľadový šalát. Prikryjeme hornou časťou bagety.