Avokádový toast
Avokádový toast

Avokádový toast s vajíčkom fotorecept

Ľuboš Galbavý a Silvia Varačková
z reštaurácie Meet and Eat v Piešťanoch, 6. marca 2020
Avokádový toast s vajíčkom (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

4 krajce
1 ks
1 ks
1 ks
podľa chuti
4 ks
100 ml
80 g
2 ks
50 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Avokádo predelíme, vytiahneme kôstku, vydlabeme a roztlačíme vidličkou. Pridáme olúpanú nakrájanú paradajku bez jadierok, najemno nasekanú cibuľku, limetkovú šťavu, soľ, korenie a vymiešame nátierku.

    Avokádový toast s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Toastový chlieb opečieme v toastovači alebo na panvici a potrieme ho pripravenou avokádovou nátierkou.

  3. 3

    V hrnci privedieme do varu vodu, pridáme ocot, plameň stíšime, vareškou vodu roztočíme a pridáme do nej vajíčko, ktoré vďaka kyslému roztoku bude držať svoj tvar. Keď bude bielok uvarený a žĺtok stále tekutý, vajce vyberieme a položíme na toast.

    Avokádový toast s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dva žĺtky dáme do misky na vodný kúpeľ, pridáme soľ, korenie a víno. Zmes šľaháme do peny, aby sa uvarila, ale tak, aby sa nezrazila. Keď je zmes hotová, odstavíme z pary a za stáleho šľahania pomaly prilievame roztopené maslo. Na záver primiešame nasekanú pažítku a omáčkou prelejeme pripravený toast.

    Avokádový toast s vajíčkom (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu


Jeden komentár