Zeleninová polievka
Zeleninová polievka

Borščovec

mijaita - fotkamijaita, 4. januára 2023
Borščovec
Foto: mijaita

Vytvořila jsem si svůj recept na takový rychloboršč. Odtud název :-) Může být i pro vegetariány i pro masožravce. Když je chuť, mám Zobraziť celý popisVytvořila jsem si svůj recept na takový rychloboršč. Odtud název :-) Může být i pro vegetariány i pro masožravce. Když je chuť, mám ho do hodiny hotový. A chutný je tuze :-) Množství surovin neuvádím, dávám od oka co mě napadne. Varianty si každý vytvoří podle nabídky lednice. Jidášovo ucho v tom příjemně chroupne, pálivost podle chutě, jiná koření jsou pouze na foto, jen aby bylo vidět, co všechno je možné do té polívky dát :-)

20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

 akýkoľvek
veľa
1 ks
1/4 ks
1/2 ks
1/2 ks stredná
1 KL
1 PL
2 KL
2 ks
cca 5 cm




Postup

  1. 1

    Do vývaru (jakýkoliv, i šťáva k hovězímu masu v kostičce (masox to není) přidám všechno zelí. Mrkev a celer jen větší kusy, cibuli jen polovinu, abych je na konci mohla z polévky vyndat, jsou v ní jen pro chuť. Zelí na nepravidelne kousky cca 2cm, hodně, hodně, řepu na drobnějši kousky nebo kostičy. Kuřecí maso na větší, tenčí plátky.

  2. 2

    Všechno do jednoho hrnce. Na pánvičce na kousku tuku projedu sladkou papriku, pálivou a uzenou papriku, pepř, na to pak vrhnu protlak a přidám do hrnce ke kapustě (zelí).

  3. 3

    Půl hodinky a všechno je uvařené, měkké. Mrkev, celer i cibuli dám pryč. Dochutím, třeba i přidám protlak (miluju maggi). Kdo rád jidášovo ucho, v nějaké misce zaleje horkou vodou, přiklopí a nechá stát dokud není zelí uvařené. Nabobtnalé pokrájím na větší kousky a přidám do polívky.

  4. 4

    Je to takový recept nerecept, všeho kolik kdo chce. Já si přidávám takovou kari pastu chili, mletá, sušená semínka granátových jablek (anardana) a jiná koření. Do hotové, do talíře přidám sladkou smetanu. Užrala bych se!

  5. 5

    Varianty a možnosti koření, které používám já.

    Borščovec - obrázok 5

Diskusia k receptu

blissofplants
Velmi pekná polievka. Nikdy som neskusala cviklu v polievke🤷‍♀️'bojim sa'😆haha ale s hlavkovou kapustou to moze byt dobre!
2x haji a zahra
haji
Pěkný receptík, milé polévkové ozvláštnění. Slib jsi dodržela, díky za receptík!
1x zahra
afataga
Pre mna po par vyhradach pouzitelny rcp., urcite nie zeler, radsej petrzlen a tu mrkvu by som orestovala a nechala ju tam. No a jasne - bez maggi :-).
2x haji a zahra
mijaita
@afataga (6.1.2023 14:49)
Tak, prave proto je to jen borščovec. Variabilní variace na boršč :-)
Maggi je jen moje dochucovadlo, nikdy nedavam do receptu. Ale se smetanoi je to jeste lepsi! :-)

kucharka
Dobrá polievka na zohriatie. Rada by som ochutnala. Budem musieť "uklohniť" … :-))
denyany
Mmm...chutilo by mi! Milujem všetko a la boršč, robievam s rôznymi obmenami a vždy sa dopracujem ku stavu blízkemu poslednej vete bodu 4. Vďaka za pripomenutie, inšpiráciu...huby som nedávala doteraz.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia