Nekysnuté ricottové šišky
Kristína Nemčková, najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete, pripraví obľúbené šišky.
Fánky tvarohové
Na fašiangy sa u nás vysmážali šišky. Slovo fánky som počula prvý krát od manželovej mamky...
Vypražený karfiol
Toto bol dnešný obed a ešte nám vystala aj krémová karfiolová polievka... zasa sme si pochutili
Tvarohové šištičky
Ďalší recept na dobrotu, ktorou som pohostila našich kamarátov pri návšteve počas Chanuky sú tieto tvarohové...
Čertův pantofel - masová směs v bramboráku
Tak zkusím dát jeden z mých receptů , který se rozběhl postupně do všech restaurací . Ten...
Bravčový rezeň s púchovskou čabajkou a liptovským oštiepkom v plnke
Som naozaj hrdý a pyšný na pôvodné slovenské výrobky. Nezanudnem sa pochváliť ich jedinečnosťou a...
Rýchle kvietky na slano i sladko
Robila som priadok vo formičkách a našla som tam, želiežka kvietkov a motýľov, z pred 35...
Vyprážaná letná kapusta
Keď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi...
Tajuplný rezeň
Recept odkukaný z varenia v jednej Českej TV. Zapamätal som si iba suroviny a postup, ...
Bavorské fašiangové Nonnenpfürzle s vanilkovou omáčkou
Ak sa vám práve nechce vypekať šišky a aj marmeláda vám už lezie aj ušami, mám...
Rezeň starej matere
Je to vlastný recept. Je to veľmi chutné a rýchle jedlo. Najčastejšie ho pripravujem na...
Domáce šišky s jahodovou penou
Spomienka na moju prababku, receptov na domáce šišky je neskutočne veľa a určite máte ten svoj...
Výborné rýchle fánky
Počas fašiangovej sezóny si radi doprajeme aj pár kúskov vyprážaného sladkého pečiva. Tieto naše výborné fánky...
Jednoduché chutné filé
takto ma to naučil môj poľský kamarát, ktorý veľmi obľubuje ryby a takto ma naučil aby...
Zemiakové placky s bielkami
Tieto placky sú trošku iné ako klasické zemiakové placky. Hlavný rozdiel je v tom, že...
Šošovicové guľky s cestovinami z medvedieho cesnaku
Cestoviny: Medvedí cesnak umyjeme, osušíme a nasekáme.
Šťuka s dubákovou omáčkou
Rybu po vypitvaní zbavíme šupín a žiabrí, poumývame, vytrieme do sucha a po bokoch urobíme...
Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu...
Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť...
Mrkvovo-petržlenové rezne
Nastala sezóna zeleniny a ja pre nás dom som tentokrát pripravila mrkvovo - petržlenové rezne, podávala...
Cesnakové rezne
Celkom obyčajné rezne s príchuťou cesnaku lahodnej vône a chuti. Fotografia nie je nutná, lebo...
Falafel
Falafel, známejší aj ako cícerová fašírka, pochádza z Ázie. Pôvodná receptúra je typická pre...
Karfiol v syrovo-pivnom cestíčku
Očistený a nakrájaný karfiol dáme variť do osolenej vody. Uvarený vyberieme a necháme dobre...
Vyprážané podpňovky (václavky)
Zvyčajne sa zvyknú vyprážať bedle, raz sme našli veľa veľkých václaviek, skúsila som vypražiť a...
Vysmážaný dubák
Včera som bola znovu na hubách. Žiaľ, išli sme z domu až o pol jedenástej....
Palacinkové rezne
Tieto palacinky robievam z litra mlieka ale musím Vam povedať , že málokedy ostane do dalšieho dňa....