Plnené šišky videorecept

hame - fotkahame, 12. mája 2017. Komerčný recept.

Tradičné šišky plnené ovocnou náplňou od Hamé

Plnené šišky (videorecept)
Foto: hame

Suroviny

1 dcl
1/2 ks
1 čajová lyžička
400 g
2 polievkové lyžice
2 ks
50 g
z 1/2 citróna
3 dcl
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny na vypracovanie cesta.

    Plnené šišky (videorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z teplého mlieka, droždia a lyžičky kryštálového cukru si urobíme kvások, ktorý necháme približne 15 minút kvasiť. Potom si pripravíme múku, do ktorej pridáme kvások, 2 lyžice cukru, žĺtky, maslo, citrónovú kôru a mlieko. Vymiesime cesto a necháme ho asi hodinu kysnúť.

    Plnené šišky (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto vylejeme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme ho na hrúbku asi 1 cm a vykrajujeme z neho krúžky, na ktoré ukladáme lyžičku ovocnej zmesi.

    Plnené šišky (videorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý naplnený krúžok spojíme ďalším, pritlačíme, okraje spojíme pohárom. Necháme 10 minút odležať.

    Plnené šišky (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravené šišky opekáme v oleji do zlatista.

    Plnené šišky (videorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

mirop
u ovocnych naplni hame doporucujem pred kupou si precitat zlozenie... obvykle ide o velke prekvapenie a ku kupe ani nedojde..
katarina2511
HAME -
Zloženie: cukor, marhule (30 %hm.), voda, jablká (15% hm.), modifikovaný škrob, regulátory kyslosti (kyselina citrónová, citran sodný, citran vápenatý), zahusťovadlo: guma gellan, konzervačná látka: sorban draselný, farbivá: karotény ( betakarotén) a paprikový extrakt, aróma.

ALERGÉNY

Oxid siričitý a siričitany, MÔŽE OBSAHOVAŤ:

Myslim si, ze akakolvek plnka z ovocia, maku, orechov a podobne je urcite lepsia.
petrkluc
Tomuhle se říká bilaterální profit. Redakce získá z reklamy pár babek na provoz portálu a Hamé zase získá na webu promo a několik nových zákazníků pro jinak docela zbytečný produkt.

Všichni jsou spokojení, pohádka se končí happyendem.
duskousko
mili, zlati.., uz zase nebudte az taki morozni...v ziadnej kuchyni sa neda varit, ak tam cloves nepouzije nieco kupene a "priemyslene" pripravene...(doma vsetko nevyrobite!), takze ak nemate vlastnu domacu marmeladu, pouzite hociaku (ak sa Vam prave HAME nepaci..), podstatne je, ze sisky s naplnou buddy urcite chutne a ak si ich chice niekto naplnit ci uz orechami, makom, alebo cimkolvek, proti gustu ziaden disputat!-;)! Vsetkym dobru chut a v uvode bolo explicitne napisane, ze recept je od HAME, tak sa necudujte!-:)! Ja osobne mam rozne vyrobky od HAME rad, aj napriek tum "Vasim" abecednym problemom...ani netusite, na co a kedy umriete...
evanaaa
Šišky by som si dala aj keď nie sú fašiangy, s ovocnou náplňou, aspoň jednu na ochutnanie.
Mimochodom, ja väčšinou pri nákupe čítam zloženie výrobku, (aj množstvo sacharidov ) a ani mne sa nepáči všetko, čo v nich je, ale potom by som si nekúpila ani chlieb a nielen ten, takže, čo mi zostáva - len dúfať, že to prežijem. Preto nemám rada ani tie poznámky pri recepte, kde sa vyskytuje tzv. vegeta či Podravka, ak nemám svoju, kúpim aspoň nejakú odľahčenú, bez glutamatu, ap. a kto používa bujóny, margaríny, tavené syry, je jeho vec, komu sa nepáči, nahradí iným výrobkom, netreba zakaždým na to upozorňovať, aj tak s tým nič nenarobíte.
petrkluc
@Duskousko (13.5.2017 01:36)

Copak, dneska byla k večeři Májka s dvěma stroužky česneku (potažmo k snídani Svačinka, na oběd párky s Hamé kečupem)?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia