Foto: babkamt
Kúpila som viac kuracích trupov na polievku asi 5 kg. Vnútorný tuk sa mi zdalo škoda vyhodiť , tak som ho vysmažila.Získala som masť Zobraziť celý popisKúpila som viac kuracích trupov na polievku asi 5 kg. Vnútorný tuk sa mi zdalo škoda vyhodiť , tak som ho vysmažila.Získala som masť aj oškvarky.
Postup
-
1
U nás v dedine nie je predajňa mäsa. Preto si vždy kúpim viac a dám do mrazničky. Teraz som kúpila kuracie trupy na polievku.Toľkoto bolo mastného , čo som dala dole.
-
2
Umyté som nakrájala,podliala troškou vody.
-
3
Vytopila som masť.Využijem ju pri pečení kuraťa.
-
4
Mala som pol litra masti.Oškvarky putovali nášmu psíkovi. Povedal , že mu chutili :-)
výsledok: "Oškvarky putovali nášmu psíkovi"
pri všetkej úcte, toto ma dostalo :) tie by som si kludne dal aj ja. ale verím, že našej Bianke (pes) by chutili tiež :)
dakujem za recept :-)
je to úžasná pokora k jedlu!
Ak nie, tak by som ich potom kľudne pomlela s bravčovými oškvarkami a upiekla pagáčiky..... lebo argument že boli len mastné pre mňa nie je argument popri mastných bravčových oškvarkoch ktoré si dáme len-tak do huby s chlebom a kyslou uhorkou.
@manya aj tak sa dá využiť tuk z kuraťa.