Kuracie oškvarky fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 30. novembra 2013
Kuracie oškvarky (fotorecept)
Foto: babkamt

Kúpila som viac kuracích trupov na polievku asi 5 kg. Vnútorný tuk sa mi zdalo škoda vyhodiť , tak som ho vysmažila.Získala som masť Zobraziť celý popisKúpila som viac kuracích trupov na polievku asi 5 kg. Vnútorný tuk sa mi zdalo škoda vyhodiť , tak som ho vysmažila.Získala som masť aj oškvarky.

Suroviny

1 čl




Postup

  1. 1

    U nás v dedine nie je predajňa mäsa. Preto si vždy kúpim viac a dám do mrazničky. Teraz som kúpila kuracie trupy na polievku.Toľkoto bolo mastného , čo som dala dole.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Umyté som nakrájala,podliala troškou vody.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vytopila som masť.Využijem ju pri pečení kuraťa.

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mala som pol litra masti.Oškvarky putovali nášmu psíkovi. Povedal , že mu chutili :-)

    Kuracie oškvarky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
recept: "Kuracie oškvarky"
výsledok: "Oškvarky putovali nášmu psíkovi"
pri všetkej úcte, toto ma dostalo :) tie by som si kludne dal aj ja. ale verím, že našej Bianke (pes) by chutili tiež :)
babkamt
@mb no , voňali dobre. Asi preto náš pes klopkal na dvere , vyzýval gazdinú , aby mu dala ochutnať . Samozrejme , že ich nedostal naraz.
babkamt
@2010 práve som sa presvedčila , že aj vo svete vedia z kuracej kožky vykúzliť dobrota. Čo narobíme , varíme nezdravé jedlá. Ale keď sú také chutné :-) Vďaka za link. Vždy som tento tuk s kožou pridávala do pekáča pri pečení kuraťa alebo krídiel. Pečené kura získalo výbornú chuť.
tetuska
ked som bola mallá, mamina nám robievala také oškvarky, mala som ich veľmi rada... musím niekedy skúsiť, už som na to zabudla...
babkamt
@tetuska tiež mám rada oškvarky , no bála som sa ich jesť , lebo mám vysoký cholesterol. Keby som sa do nich pustila , určite by som sa sčemerila :-)
eviana
Oškvarky vyzerajú neodolateľne, psík mal dnes hody a nečudujem sa, že sa ich nevedel dočkať. Super nápad :)
zuzananoskova
Keďže nejem mäso, recepty, ktorých je súčasťou, ani nekomentujem. Ale tentokrát urobím výnimku. @babkamt : psíkovia môžu jesť vypekané mastné??? No podľa mňa to musí byť pre ich žalúdok a organizmus veľmi zaťažujúce a aj nevhodné... Môj názor.
gubics
Ja by som rozhodne nedala môjmu psovi také množstvo oškvarkov.Dala mu ochutnať 3-4 kusy, a rozhodne nie viac. Psy sú pažravý, preto zjedia všetko čo vonia mäsom, ale gazdiná musí vedieť, koľko môže dostať. Keď je to starší pes, tak mu to ešte viac poškodí.
babkamt
@eviana ,@gubics ,@zuzananoskov á súhlasím s tebou. Veď ich ani naraz nedostal. Som si vedomá , že tak ako pre človeka by bolo takéto množstvo nevhodné , tak je to aj pre nášho psíka ťažké. Dostane ich len ako zákusok. Bývame v rodinnom dome. Pes , keď sa postaví na zadné nohy , nakúka mi pri varení do kuchyne. V lete mám otvorené okno a vôňa jedla ho priláka k oknu. Vie , že sa mu vždy niečo ujde :-) To nenakúka od hladu ! Náš pes zje aj ovocie . Okrem granúl mu dávame aj mlieko , ovsené vločky a všeličo iné. Snažíme sa , aby mal pestrú stravu. No som rada , že si predsa spravila výnimku a pridala komentár. Prajem ti príjemný , dnes aj slnečný deň.
pusta
@babkamt , navnadila si ma, začnem zbierať odrezky aj ja, tie oškvarky a shmalz - čítaj "šmalc"/nemecky = tuk z kuraťa/ sú neskutočná dobrota :P
dakujem za recept :-)
babkamt
Som stará škola . Snažím sa nech nič nevyjde nazmar. A na druhej strane , aj tá masť je chutná :-)
pusta
@babkamt milá, tiež som stará škola tak ako aj ty :-) a a tak isto nič nesmie vyjsť nazmar :-)
je to úžasná pokora k jedlu!
hubata
Ja som ešte staršia škola, lebo by ma zaujímalo či bravčové oškvarky nie sú ešte tučnejšie a predsa robíme z nich pagáčiky a tyčinky. Musel ich zjesť váš Punťo, nedali sa zmraziť a pomiešať s bravčovými oškvarkami? To je otázka, nikdy som to nerobila, ani kupované kurča nemá asi na sebe toľko tuku, preto sa pýtam či boli tieto kuracie oškvarky nejedlé, tvrdé alebo mali inú chybu.

Ak nie, tak by som ich potom kľudne pomlela s bravčovými oškvarkami a upiekla pagáčiky..... lebo argument že boli len mastné pre mňa nie je argument popri mastných bravčových oškvarkoch ktoré si dáme len-tak do huby s chlebom a kyslou uhorkou.
garanco
Mastné časti z kurčaťa vždy pokrájam celkom nadrobno, vypražím ich (nie tak natmavo) a používam ich (teda škvaročky aj masť) ako základný tuk k ďalšej príprave mäsa.
manya
keď sme doma chovali kurence na mäso, vždy som z nich tuk vybrala, zamrazila a malý kúsok použila do zeleninovej polievky.
babkamt
@hubata vidíš , to ma nenapadlo , aby som ich použila do pagáčikov.Nemali žiadnu chybu . Tmavé sú preto , že som mala telefonát. Priateľ nám volal, že bol objednať manželku na súkromnej klinike na operáciu kolien. Neskoro som vypla plameň pod hrncom. Aj to sa stáva :-) Dobrý nápad pridať ich k bravčovým oškvarkom.
babkamt
@garanco ďalší dobrý nápad ako využiť tuk z kuraťa. Vyššie píšem , príčinu , prečo sú tmavšie oškvarky.Zvyčajne ich také tmavé nerobím , no stalo sa . Tebe vždy všetko vyjde perfektne?
@manya aj tak sa dá využiť tuk z kuraťa.
ildinka
Bože,že oškvarky psovi!Toľké mrhanie hi-hi-hi...židia robia oškvarky aj z koží husí a sú výborné...aj ja som robila aj z kuracích kožiek....chutné chrumkavé....ale psovi som nedala ani kúsok....mňam
evanaaa
Moja sestra robievala z našetrených kuracích vytopených koží imitáciu husacej masti, nepamätám si presne postup, ale viem, že tam dávala mlieko. Raz sme boli ako rodina (súrodenci....) na chate a tam to spravila na olovrant, jedli sme teda omastený chlieb s cibuľkou a všetkým nám to chutilo, deti si pýtali repete.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia