
Pečená prepelica s tekvicovo-batatovým prívarkom
Takto upravené prepelice je hotová almázia.

Malinové palacinky (raspberry pancakes)
V jednej miske zmiešame múku, cukor, soľ, prášok do pečiva, a škoricu...

Čaj o páté
Čaj odpolední, zvyk, který se rozšířil z Anglie do celého světa. V tomto vánočním...

Pošírovaný losos na pomarančovom carpaccie
Pomaranče okrájame až na dužinu, aby nezostala žiadna horká biela šupka na povrchu. Nakrájame na...

Plnené pstruhy na zbojnícky spôsob
Očistené pstruhy zvonka i z vnútra osolíme a okoreníme mletým čierným korením, naplníme pripravenou plnkou, ...

Orechovo-kokosový kysnutý koláč
V nedeľu bývajú u nás takmer vždy už tradične žiadané sladké raňajky, upiekla som tento chutný...

Metilo
Jednoduché jedlo s prísunom vitamínu C. Pravdepodobne poznáte pod iným názvom. Je zaujímavé zistiť...

Šošovicové placky s tekvicovo-cuketovým šalátom
Placky: Šošovicu s ryžou vložíme do misky so 400 ml studenej vody, pridáme kyslú smotanu a soľ....

Cannelloni v paradajkovo-zeleninovej omáčke
Viem, že väčšina receptov na cannelloni obsahuje ricottu, špenát a paradajky. Mne táto kombinácia...

Banánovo-jahodová torta
Tento recept som si vymyslela pri príležitosti narodenín mojej spolužiačky. Je to dobrý a vhodný recept...

Bezlepkový jablkovo-orechový medovník
Inšpiráciu mám od "xlienka" - uviedla ho zaujímavo. No a ja som si ho upravila na...

Škvarková nátierka à la Mimka
Robila som pagačiky a zvyšili škvarky tak sa museli spotrebovat lebo inak by sme s nimi nemali...

Krém, ktorý sa nezráža
tento receptik som našla na Topreceptoch, autorka je Jana Remková, a pridávam ho lebo je...

Grilované kľúčové kosti z Pandy
Dostal som sa ku kvalitnému a pre mňa, chlapca z východoslovenského veľkomesta, k exotickému mäsu...

Malinová limonáda s ružovou vodou
Limonáda na osvieženie padne vždy vhod, najmä ak je homemade. Je to jednoduché a rýchle,...

Gemistá trochu inak
Hovorí sa, že stredomorska kuchyňa je jednou z najzdravších. Použitie čerstvej zeleniny, rýb, ...

Levanduľové pralinky s marcipánom
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila mliečnú). <br /><br...

Salát z pečeného fenyklu
Ne každý salát se musí dělat ze syrové zeleniny. Tenhle fenyklový získá pečením zeleniny nevídanou sladkost...

Jablká a hrušky v župane
Z mlieka, vajíčka, múky a soli si pripravíme cestíčko, rozdelíme ho do dvoch misiek....

Jarné cupcakes
Jednoduchý recept, v ktorom môžete naplno využiť svoju fantáziu. Tu sa medze nekladú! Vyzdobte si...

Zelená špargľa s citrónovo– maslovou omáčkou
Špargľu očistíme a dáme variť do vriacej osolenej vody so štipkou cukru na 10 – 12 minút....

Čokoládové bochníčky s ovocím a salkové guľky
plánovala som spraviť bochníčky s karamelovou plnkou ale kedže som sa pomýlila a namiesto karamelového som...