Foto: sneci
Milá redakcia, výroba týchto veľkonočných zajačikov si vyžaduje iba minimum surovín a štipku kreativity. Recept je veľmi jednoduchý a svojimi výtvormi určite oslníte nejedného veľkonočného Zobraziť celý popisMilá redakcia, výroba týchto veľkonočných zajačikov si vyžaduje iba minimum surovín a štipku kreativity. Recept je veľmi jednoduchý a svojimi výtvormi určite oslníte nejedného veľkonočného kúpača.
Postup
-
1
Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska. Z jedného banánu by malo vyjsť približne 15 koliesok. Potom jednotlivé kolieska banánov ukladáme medzi dve piškóty. Aby piškóty s banánom dobre držali po kope, prepichujeme ich cez stred špáradlom. Malo by nám ostať asi 30 piškót (rovnaký počet, ako urobených banánov v piškótach), ktoré prekrojíme na polovicu.
- 2
Vo vodnom kúpeli si roztopíme na rastlinnom tuku horkú čokoládu. Do čokolády potom namáčame banány v piškótach. Namočené banány predstavujúce zajace pokladáme na tácku bokom na hranu a z jednej strany na piškótu priložíme mini piškótku ako chvost zajaca. Potom do čokolády namočíme aj polky piškót a vždy dve polky piškót zapichneme do banánu v hornej časti zajaca ako uši. Zajace necháme stuhnúť, potom z nich povyberáme špáradlá.
- 3
Na tuku si roztopíme bielu čokoládu a ozdobíme ňou zajace. Nakreslíme oči, ňufáčiky a fúziky. Necháme vychladnúť a rozdávame kúpačom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu