Veľkonočné zajačiky

sneci - bez fotkysneci, 13. marca 2015
Veľkonočné zajačiky
Foto: sneci

Milá redakcia, výroba týchto veľkonočných zajačikov si vyžaduje iba minimum surovín a štipku kreativity. Recept je veľmi jednoduchý a svojimi výtvormi určite oslníte nejedného veľkonočného Zobraziť celý popisMilá redakcia, výroba týchto veľkonočných zajačikov si vyžaduje iba minimum surovín a štipku kreativity. Recept je veľmi jednoduchý a svojimi výtvormi určite oslníte nejedného veľkonočného kúpača.

Suroviny

90 ks
30 ks
2 ks
100 g
20 g




Postup

  1. 1

    Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska. Z jedného banánu by malo vyjsť približne 15 koliesok. Potom jednotlivé kolieska banánov ukladáme medzi dve piškóty. Aby piškóty s banánom dobre držali po kope, prepichujeme ich cez stred špáradlom. Malo by nám ostať asi 30 piškót (rovnaký počet, ako urobených banánov v piškótach), ktoré prekrojíme na polovicu.

  2. 2

    Vo vodnom kúpeli si roztopíme na rastlinnom tuku horkú čokoládu. Do čokolády potom namáčame banány v piškótach. Namočené banány predstavujúce zajace pokladáme na tácku bokom na hranu a z jednej strany na piškótu priložíme mini piškótku ako chvost zajaca. Potom do čokolády namočíme aj polky piškót a vždy dve polky piškót zapichneme do banánu v hornej časti zajaca ako uši. Zajace necháme stuhnúť, potom z nich povyberáme špáradlá.

  3. 3

    Na tuku si roztopíme bielu čokoládu a ozdobíme ňou zajace. Nakreslíme oči, ňufáčiky a fúziky. Necháme vychladnúť a rozdávame kúpačom.

Diskusia k receptu

jankagl
malé milé :) kreatívne vylepšený starší recept - poteší iste malých aj tých starších kúpačov - zaraďujem do veľkonočného zoznamu, ďakujem :)
mecka
Nádherné, len by ma zaujímalo kde dostať také mini piškóty
sneci
ja som tie mini piškóty kúpila u nás vo večierke a nikde inde som ich nikdy nevidela, iba ak v jogurtoch Olmíci :D Ak Vám to pomôže, značka piškót, ktoré som použila je Václav a Ježo :)
mecka
Ďakujem pekne, skúsim pohľadať :)