Kelová polievka so zázvorom

domisska - bez fotkydomisska, 11. januára 2013
Kelová polievka so zázvorom
Foto: domisska

Tento recept som vymyslela v záchvate svojho obdobia zdravého stravovania. Je plný zeleniny, polievka je liek sám o sebe a zázvor ešte aj bojuje Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela v záchvate svojho obdobia zdravého stravovania. Je plný zeleniny, polievka je liek sám o sebe a zázvor ešte aj bojuje proti nástrahám zvonka a posilňuje náš organizmus. Je ľahká, keďže neobsahuje zápražku vhodná aj pri diéte a subjektívne si dovolím povedať, že veľmi chutná :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 ks
1 ks
2 PL
1 hrubší plátok
1 ks
2 strúčiky
1




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme nadrobno nasekaný zázvor (ja som použila plátok asi 4cm dlhý, 3 cm široký a 1cm hrubý na 2 litre polievky). Restujeme a zatiaľ očistíme mrkvu, petržlen a spolu s kelom nakrájame.

  2. 2

    Pridáme mrkvu a petržlen, dochutíme sójovou omáčkou, tekutým polievkovým korením a chvíľu necháme restovať. Po pár minútach by sme mali cítiť sladkú vôňu mrkvy a ostrú vôňu zázvoru. Vtedy pridáme nakrájaný kel a hrášok (ja som použila mrazený), podlejeme vodou a necháme variť. (Ja som vodu prilievala postupne asi na 3x, ale myslím, že ju pokojne môžete naliať aj všetku naraz.)

  3. 3

    Pridáme (alebo nepridáme - podľa vzťahu k tomuto dochucovadlu) bujón, osolíme, okoreníme čiernym korením a bazalkou, prípadne ešte tekutým polievkovým korením. Pár minút povaríme a polievka je hotová. Podávame s úsmevom.

Diskusia k receptu

danielas
tiež s úsmevom by som konzumovala tvoju parádnu polievku :-) Rada vyskúšam
martamm
domisska, zaujala ma Tvoja polievočka, ale trošku ja určite vypustím polievkové Magi a bujón, tie podľa mňa nemajú so zdravou výživou nič spoločné, hoci uznávam, že chuť dodajú. Som zvedavá, ako sa bude zázvor v polievke tváriť :)
domisska
Ďakujem za reakcie. Je pravda, že chuť tu predchádza zdravej výžive v prípade týchto surovín, ale každý si recept môže prispôsobiť podľa seba a práve to je na varení super. Dajte vedieť, či vám chutila, dámy ;)
klaura
tiež si ju uvarím ... láka ma vyskúšať chuť zázvoru v polievke ... a tiež vypustím magi ... zeleninový bujón používam aj ja ... :)
myron
odskúšané, osvedčené, aj bez magi a bujónu veľmi dobré ... blahoželám ! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia