Foto: domisska
Tento recept som vymyslela v záchvate svojho obdobia zdravého stravovania. Je plný zeleniny, polievka je liek sám o sebe a zázvor ešte aj bojuje Zobraziť celý popisTento recept som vymyslela v záchvate svojho obdobia zdravého stravovania. Je plný zeleniny, polievka je liek sám o sebe a zázvor ešte aj bojuje proti nástrahám zvonka a posilňuje náš organizmus. Je ľahká, keďže neobsahuje zápražku vhodná aj pri diéte a subjektívne si dovolím povedať, že veľmi chutná :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji opražíme nakrájanú cibuľku a pretlačený cesnak. Pridáme nadrobno nasekaný zázvor (ja som použila plátok asi 4cm dlhý, 3 cm široký a 1cm hrubý na 2 litre polievky). Restujeme a zatiaľ očistíme mrkvu, petržlen a spolu s kelom nakrájame.
- 2
Pridáme mrkvu a petržlen, dochutíme sójovou omáčkou, tekutým polievkovým korením a chvíľu necháme restovať. Po pár minútach by sme mali cítiť sladkú vôňu mrkvy a ostrú vôňu zázvoru. Vtedy pridáme nakrájaný kel a hrášok (ja som použila mrazený), podlejeme vodou a necháme variť. (Ja som vodu prilievala postupne asi na 3x, ale myslím, že ju pokojne môžete naliať aj všetku naraz.)
- 3
Pridáme (alebo nepridáme - podľa vzťahu k tomuto dochucovadlu) bujón, osolíme, okoreníme čiernym korením a bazalkou, prípadne ešte tekutým polievkovým korením. Pár minút povaríme a polievka je hotová. Podávame s úsmevom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu