![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Browncheese s malinovým coulis
Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, ale zato chuťovo najlepšííííí... :) podľa receptu Adriany Polákovej...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie hocičo so zemiakovo-mrkvovým pyré
Sám neviem ako toto nazvať :) Skrátka som dal dokopy suroviny, ktoré mi veľmi chutia s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené pliecko
Nepamätám sa odkiaľ to mam, ale chytila ma kombinácia mäsa a ovocia, je super.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Slivkovo-maková špirála
Slivkovo maková kombinácia v koláčoch je u mňa obľúbená. Tento recept mám odložený z nejakého časopisu....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený pečený baklažán
Baklažán umyjeme, prekrojíme po dĺžke. Vnútro opatrne vydlabeme a pokrájame na kocky. Na rozohriatu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená panenka s klobásovou plnkou
Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový zákusok s ovocím
Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom, pri malých otáčkach zašľaháme vajce, pridáme mlieko, múku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Karamelový likér- sviatočný
Robíme ho doma na Vianoce ci Silvestra. Nas obľúbený jednoduchý likér. A ešte tip- skúste...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové so šampiňónmi
Na rozpálenom oleji krátko porestujeme na plátky nakrájaný strúčik cesnaku a pridáme restovať mäso nakrájané na rezance....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný zubáč so syrovo-vínovou omáčkou
Zubáča osolíme, okoreníme a opečieme z oboch strán, anglickú zeleninu udusíme na masle, vložíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pletené zemiakové langoše
Lángoše sú ideálnym jedlom ako príloha k polievkam i ako samostatné jedlo, lángošové cesto môže mať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tekvicové nočky
Je tu cas tekvic a tekviciek. Urcite najznamejsim tekvicovym regionom v Europe je Steiermark - Stajersko,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jemná polievka z červenej šošovice s provensálskymi bylinkami
Neverila som, že zo "zbytkov" môže vzniknúť taká dobrá polievka. Zemiakový vývar, červená šošovica,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Japonský soufflé cheesecake
V posledných dňoch je hitom internetu/facebooku tento cheesecake z troch ingrediencií. No neodolala som a skúsila...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Talianska Mortadella
V Taliansku sa stretnete s Mortadellou na každom kroku, ale aj mimo Talianska. Vyrába sa priemyselne...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchý zeleninový šalát s bazalkou
Veľa zeleniny, čerstvá voňavá bazalka a trochu slaného syru, lebo menej býva niekedy viac :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca fit Nutella
Kto z nás nemiluje túto vysoko návykovú orieškovo-čokoládovú dobrôtku? Nutella- v palacinkách, na bagetke, na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škvarkové pagáče - bedzanské
Zabili sme prasa - tak mu treba, ale ostalo nám po ňom niekoľko oškvariek a tak...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Stracciatella torta
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom (približne 5 min. ), pridáme olej, preosiatu múku zmiešanú s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králík na smetaně
Opět nic nového pod sluncem , jen připomenutí a možná trošku jiný postup přípravy .
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rigó Jancsi tortičky
Rigó Jancsi rezy a muffiny tu už mám, teraz som pripravila tortičky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dokonalé domáce osvieženie
Bez konzervantov, umelých prísad, plastu a farbív, , , proste dokonalé, domáce, osviežujúce...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špargľa s mozzarellou a parmskou šunkou
Špargľu uvaríme v osolenej vode tak, aby špargľa bola mäkká, ale aby nestratila farbu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bravčové rezance
Mäso na krájame na tenké rezančeky. Ostatné suroviny spolu vymiešame a pridáme mäso. Mäso necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Toasty s medvedím cesnakom
Včera sme boli na medvedí cesnak a rozhodla som sa skúsiť niečo nové. A keďže sa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové koláče
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť a potom ich nastrúhame. Šunku nadrobno pokrájame. V miske...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jednoduchý bezlepkový cukinový koláč s orechami
Cukina alebo tekvica sa dá použiť ako veľmi vďačná ingrediencia aj do koláčov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak
Tento recept nie je zložitý, ale čistenie parného hrnca je, takže som si to trošku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelené nápoje
Zelená sa zelená. Zelená je život. Chlorofyl = život a ja život milujem. Dokonca...