Foto: askadaniela
Voňavý, škoricový nápad, ktorý sa mi vnukol po tom, čo ma kamarátka obsypala hromadou jabĺk od tety, ktorá vlastní zelovoc, že nevie čo s Zobraziť celý popisVoňavý, škoricový nápad, ktorý sa mi vnukol po tom, čo ma kamarátka obsypala hromadou jabĺk od tety, ktorá vlastní zelovoc, že nevie čo s nimi...nuž, u nás sa dlho neohriali a okrem rýchlej konzumácie v surovom stave a v letných šalátoch, z nich vznikla aj táto rýchla pochúťka :)
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
4 ks |
|
5 PL |
|
130 g |
|
5 PL |
|
3/4 šálky |
|
3/4 šálky |
|
4 PL |
|
2 čl |
|
na vymastenie plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
2 čl |
|
4 PL |
|
5 ks |
|
Postup
-
1
V miske si vymiešame celé vajíčka s medom do peny. Potom, k nim pridáme za stáleho miešania roztopené maslo, sušené mlieko a asi 2 deci vody (ja som dala kamilkový čaj, ktorý bol po ruke) :) neviem, či to malo na koláč nejaký vplyv, ale hádam bude trocha liečivejší :D
- 2
V miske si potom zmiešame múky so škoricou a sódou bikarbónou a vmiešame do cesta. Podľa potreby pridáme vodu alebo múku. Potom vmiešame marhuľový džem a nachystáme si jabĺčka - ošúpať nakrájať na kocky. Cesto vylejeme na maslom vymastený a kokosom vysypaný plech, posypeme nahusto jablkami a posypeme ešte trošku škoricou. Navrch nasypeme posýpku pripravenú z proteínového prášku a z masla. Dáme piecť na cca 30 minút pri 200°C.
- 3
Ja som použila čokoládový proteínový prášok, ale ak by som mala vanilkový, tak by som ho zmiešala s tou škoricou z jabĺk, s maslom a tak použila. No aj s čokoládovým to bolo dobré. Ak nemáte proteín, nevadí, použite obyčajnú posýpku, či obmenenú s orechami alebo kokosom. Koláč je ešte chutnejší, ak si navrch, pri podávaní, dáte biely jogurt s medom, alebo ho zapíjate kávou, či mliekom. Vyskúšala som všetky varianty a všetky boli dobré...aj samotný :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu