Fajnovo - zdravý, rýchly, jabĺčkový koláč

askadaniela - fotkaaskadaniela, 28. júna 2014

Voňavý, škoricový nápad, ktorý sa mi vnukol po tom, čo ma kamarátka obsypala hromadou jabĺk od tety, ktorá vlastní zelovoc, že nevie čo s Zobraziť celý popisVoňavý, škoricový nápad, ktorý sa mi vnukol po tom, čo ma kamarátka obsypala hromadou jabĺk od tety, ktorá vlastní zelovoc, že nevie čo s nimi...nuž, u nás sa dlho neohriali a okrem rýchlej konzumácie v surovom stave a v letných šalátoch, z nich vznikla aj táto rýchla pochúťka :)

20
porcií
10 minút minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks
5 PL
130 g
5 PL
3/4 šálky
3/4 šálky
4 PL
2 čl
 na vymastenie plechu
 na vysypanie plechu
5 PL
2 PL
2 čl
4 PL
5 ks




Postup

  1. 1

    V miske si vymiešame celé vajíčka s medom do peny. Potom, k nim pridáme za stáleho miešania roztopené maslo, sušené mlieko a asi 2 deci vody (ja som dala kamilkový čaj, ktorý bol po ruke) :) neviem, či to malo na koláč nejaký vplyv, ale hádam bude trocha liečivejší :D

  2. 2

    V miske si potom zmiešame múky so škoricou a sódou bikarbónou a vmiešame do cesta. Podľa potreby pridáme vodu alebo múku. Potom vmiešame marhuľový džem a nachystáme si jabĺčka - ošúpať nakrájať na kocky. Cesto vylejeme na maslom vymastený a kokosom vysypaný plech, posypeme nahusto jablkami a posypeme ešte trošku škoricou. Navrch nasypeme posýpku pripravenú z proteínového prášku a z masla. Dáme piecť na cca 30 minút pri 200°C.

  3. 3

    Ja som použila čokoládový proteínový prášok, ale ak by som mala vanilkový, tak by som ho zmiešala s tou škoricou z jabĺk, s maslom a tak použila. No aj s čokoládovým to bolo dobré. Ak nemáte proteín, nevadí, použite obyčajnú posýpku, či obmenenú s orechami alebo kokosom. Koláč je ešte chutnejší, ak si navrch, pri podávaní, dáte biely jogurt s medom, alebo ho zapíjate kávou, či mliekom. Vyskúšala som všetky varianty a všetky boli dobré...aj samotný :)

Diskusia k receptu

hanak
@Askadaniela , vysoko hodnotím Váš recept, ale ešte viac veľmi , ale ozaj veľmi peknú fotku.
frezia68
Recept sa mi veľmi páči,síce proteínový prášok nepoznám,ale vyskúšam bezlepkový,konopnú múku mám a prispôsobím :-)
martamm
Mňamkový koláčik, pritom aj zdravý, takéto uvítam v mojej KK :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia