Foto: sonulienka
Včera som trochu pochodila po nete a našla som tento výborný recept a nedalo mi hneď aj vyskúšať.
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. A ako vidíte na obrázku namiesto bieleho jogurto /nemala som/ som dala kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu.
-
2
Vypracujeme si cesto.
-
3
Cesto vypracované necháme 1 hodinu kysnúť.
-
4
Pokiaľ nám cesto kysne si postrúhame syr. Ja som použila údený oštiepok.
-
5
Cesto vykysnuté.
-
6
Cesto si preložíme na pracovnú dosku a vyšúľame ho.
-
7
Šúlok rozkrájame na 21 častí a necháme ešte 15 minút podkysnúť.
-
8
A začneme pracovať. Cesto si po jednom vyvaľkáme na veľkosť taniera.
-
9
Pomastíme ho jemne rozpusteným maslom.
-
10
Posypeme syrom.
-
11
Ďalšie cesto si tiež vyvaľkáme položíme na prvé cesto.
-
12
Druhé cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a vyvaľkáme si posledné tretie cesto.
-
13
Tretie cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a položíme na druhé a ideme krájať.
-
14
Takto si rozkrájame cesto, Ja som krájala na 12-častí.
-
15
Takto som pošúľala všetkých 12-kusov a kládla na plech.
-
16
Na plechu- tam sa ešte nechajú 30 minút podkysnúť. Potom sa potrú vajíčkom a dajú sa piecť do vyhriatej rúry asi 40-50 minút.Ja som piekla na 165-170 stupňov.
-
17
No a upečené - odporúčam sú vyborné chrumkavé.
-
18
Pridávam foto v reze nie však veľmi kvalitné tak ako sa dolo.
Musia byť úžasné, už od pohľadu dokonalosť sama :)
Máme "rodinný" recept na syrové rohlíčky z trošku iného cesta - netreba aby kyslo. Tie naše sú také "suchšie", dobré k vínku - to sa "z huby nepráši" :)... niekedy spravím a vložím recept.
Tento Tvoj si samozrejme ukladám, ďakujem za úžasnú inšpiráciu :)