Croissant so syrom fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 12. augusta 2013

Včera som trochu pochodila po nete a našla som tento výborný recept a nedalo mi hneď aj vyskúšať.

86
porcií

Suroviny

350 g
350 g
42 g
100 ml
100 ml
350 g
2 ks
1 PL
1 ČL
Náplň:
100 g
300 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. A ako vidíte na obrázku namiesto bieleho jogurto /nemala som/ som dala kyslú smotanu a šľahačkovú smotanu.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypracujeme si cesto.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vypracované necháme 1 hodinu kysnúť.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ nám cesto kysne si postrúhame syr. Ja som použila údený oštiepok.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto vykysnuté.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto si preložíme na pracovnú dosku a vyšúľame ho.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Šúlok rozkrájame na 21 častí a necháme ešte 15 minút podkysnúť.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A začneme pracovať. Cesto si po jednom vyvaľkáme na veľkosť taniera.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pomastíme ho jemne rozpusteným maslom.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Posypeme syrom.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Ďalšie cesto si tiež vyvaľkáme položíme na prvé cesto.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Druhé cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a vyvaľkáme si posledné tretie cesto.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Tretie cesto tiež pomastíme, posypeme syrom a položíme na druhé a ideme krájať.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Takto si rozkrájame cesto, Ja som krájala na 12-častí.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Takto som pošúľala všetkých 12-kusov a kládla na plech.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Na plechu- tam sa ešte nechajú 30 minút podkysnúť. Potom sa potrú vajíčkom a dajú sa piecť do vyhriatej rúry asi 40-50 minút.Ja som piekla na 165-170 stupňov.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    No a upečené - odporúčam sú vyborné chrumkavé.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Pridávam foto v reze nie však veľmi kvalitné tak ako sa dolo.

    Croissant so syrom (fotorecept) - obrázok 18

Diskusia k receptu

medovnicek
Sonulienka niečo podobné som videla piecť na TV paprika a už vtedy som si povedala, že to musím vyskúšať - vďaka za recept
kika1212
robila som na sladko, ale tam bola iná technika prekladania cesta, skúsim tieto tvoje syrové, máš ich krásne:)
anina6
určite vyskúšam, krásne sa ti podarili. uložené.
lacquer
Super, určite vyskúšam až tie horúčavy pominú. A bez syra by sa dalo aj na sladko.
sonulienka
Ďakujem za komentíky skúste sú výnorné. A @lacguer na sladké daj 1 ČL soľ a 1 PL cukor-čiže zameň a určite budú dobré. Priznám sa, že ja som jednu dávku čiže 12 kusov urobila na sladko s nutelou pre vnučku ale aké boli to neviem všetky som jej dala.Lebo tieto syrové nechcela.
modrykamen
Mimoriadne zaujímavé prekladanie. Páči sa mi viac ako klasika. Skúsim aj na pagáče. Som ti vďačný za tento podľa mňa perfektný recept. No a ako vždy, pomôžem si DP.
palokuchki
Mas velmi peknu cervenobodkovanu supravu. Tie croissant vyzeraju velmi chutne, no a ten ostiepok ti veru naozaj zavidim (ale v dobrom). Recept si ukladam + 5*****
sonulienka
Srdečná vďaka za komentík a pozdravujem.Oštiepky kupujem priamo na salaši sú výborné ako aj čerstvý syr a žinčicu.
jerica
tebe je hej ,oštiepky priamo zo salaša, to sa potom dobre varí, výborný recept , ako všetky od teba :-) *+kk

sonulienka
Jej ďakujem Jarka no škoda, že si nie bližšie skutočne sú výborné aj na grilovanie.
honestka
tym ostiepkom mi zavonali Donovaly. este dobre ze si viem vybavit tu original chut. Krasne su.
sonulienka
Hanka ďakujem a neprídeš do rodnej BB pozrieť, že by si na tie Donovali šla aj v skutočnosti ovoňať tie oštiepky? Ale ja tieto mám zo Seliec ak Ti to niečo hovorí.Pozdravujem.
aroooo
škoda, že si nedala aj foto v reze, je to niečo na spôsob lístkového, teda lístkuje, alebo ako kysnuté? ukladám, vyskúšam keď sú chrumkavé, páči sa mi " puntíkové" zátišie.... kk
aroooo
škoda, že si nedala aj foto v reze, je to niečo na spôsob lístkového, teda lístkuje, alebo ako kysnuté? ukladám, vyskúšam keď sú chrumkavé, páči sa mi " puntíkové" zátišie.... kk
sonulienka
@aroooo pridávam foto ešte akurát posledné dva su tak som jeden prekrojila.Ale nie je to veľmi vidieť no však uvidíš.Ďakujem za komentík.
eviana
@sonulienka , prekrásne baculkaté ľahulinké croissanty... mňam.
Musia byť úžasné, už od pohľadu dokonalosť sama :)
Máme "rodinný" recept na syrové rohlíčky z trošku iného cesta - netreba aby kyslo. Tie naše sú také "suchšie", dobré k vínku - to sa "z huby nepráši" :)... niekedy spravím a vložím recept.
Tento Tvoj si samozrejme ukladám, ďakujem za úžasnú inšpiráciu :)
sonulienka
Ďakujem za komentík a bola by som veľmi rada keby si čo najskorej dala recept na tie rožky už sa naň veľmi teším.
1947
včera som ich robila, dobré, ja som však kruh prekrojila len na osem ks
sonulienka
1947 som rada, že chutili a to je na každom aké veľké si ich urobí. Tam ide o chuť a nám tiež chutia sú naozaj dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia