Florentínky so sušeným ovocím

Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. decembra 2014
Florentínky so sušeným ovocím
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 ml
80 g
20 g
40 g
100 g (alebo sušené)
120 g (lieskové, vlašské, mandle, arašidy)




Postup

  1. 1

    Mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme, až kým zmes nezačne tuhnúť. Odložíme z platne, primiešame orechy a kandizované ovocie.

  2. 2

    Kávovou lyžičkou ukladáme na tukom vymastený a múkou posypaný plech alebo na papier na pečenie malé kôpky. Kôpky musia byť od seba dostatočne vzdialené, pretože pri pečení sa roztekajú.

  3. 3

    Pečieme doružova asi desať minút. Horúce zložíme z plechu, necháme vychladnúť a potierame čokoládou.

Diskusia k receptu

jujoska
pekne su, len treba dodat, ze takyto pekny tvar nikdy nebudu mat same od seba, po upeceni su rozliate do neformenych tvarov. Za tepla sa musi tvar upravit nozom alebo formičkou
valeri
robievam marokánky, je to niečo podobné
majka60
pekné a určite aj chutné,len by som chcela vedieť na koľko stupňov si ich piekla ďakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia