Florentínky so sušeným ovocím
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. decembra 2014

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
250 ml |
|
80 g |
|
20 g |
|
40 g |
|
100 g (alebo sušené) |
|
120 g (lieskové, vlašské, mandle, arašidy) |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme, až kým zmes nezačne tuhnúť. Odložíme z platne, primiešame orechy a kandizované ovocie.
- 2
Kávovou lyžičkou ukladáme na tukom vymastený a múkou posypaný plech alebo na papier na pečenie malé kôpky. Kôpky musia byť od seba dostatočne vzdialené, pretože pri pečení sa roztekajú.
- 3
Pečieme doružova asi desať minút. Horúce zložíme z plechu, necháme vychladnúť a potierame čokoládou.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu