Florentínky so sušeným ovocím
Ádám Soós
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. decembra 2014
šéfcukrár hotela DoubleTree by Hilton v Bratislave, 17. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mlieko s cukrom, múkou a maslom pomaly varíme, až kým zmes nezačne tuhnúť. Odložíme z platne, primiešame orechy a kandizované ovocie.
- 2
Kávovou lyžičkou ukladáme na tukom vymastený a múkou posypaný plech alebo na papier na pečenie malé kôpky. Kôpky musia byť od seba dostatočne vzdialené, pretože pri pečení sa roztekajú.
- 3
Pečieme doružova asi desať minút. Horúce zložíme z plechu, necháme vychladnúť a potierame čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu