Foto: janka255
Používam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V recepte je dosť cukru, nemáme radi veľmi sladké, preto Zobraziť celý popisPoužívam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V recepte je dosť cukru, nemáme radi veľmi sladké, preto vždy pri pečení dávame menej. Veríme, že bude aj Vám chutiť.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 170 C (teplovzdušnú). Vajcia, cukor vymiešame do peny pridáme múku a ručným mixérom vymiešame. Primiešame roztopené maslo, pmarančovú kôru a nakoniec kakao.
- 2
Plech vyložíme papierom na pečenie (najlepší je z DM) a rozotrieme naň cesto. Pečieme v rúre asi 15 minút, potom plech vyberieme a upečený plát vyklopíme na cukrom (hnedý) posypaný papier na pečenie alebo utierku, zvinieme aj s papierom a necháme trochu vychladnúť. Pozor plát bude jemný, opatrne s ním narábať. Používam klasickú veľkosť plechu, cesto však nedám na celú plochu, zdá sa mi toho málo.
- 3
Marcarpone vymiešame s práškovým cukrom (dávam iba 2,5 PL, plnka je dosť sladká) a instatnou kávou. Džem trochu zohrejeme, ak nemáme pomarančový môžeme použiť marhuľový.
- 4
Vychladnutý plát znova rozvinieme a potrieme džemom. Potom naň v pásikoch dáme syrovú hmotu a rovnomerne rozotrieme. Potom znovu zvinieme pomocou papiera alebo utierky. Asi na hodinu ju odložíme na chladné miesto, potom ľubovoľne ozdobíme. Skúšala som na vrch potrieť zostatok plnky a posypať kakao cez sitko. Aj takto to bolo vynikajúce. Alebo poliať bielou čokoládou do kríža.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu