
Sliepka s puchrovou omáčkou
V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

Šalát s medvedím cesnakom
Pokus o šalát s medvedím cesnakom. Podľa stravníkov vydarený.

Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...

Vanilkové rožteky
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.

Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....

Pikantné tortičky z baklažánu
Zaujímavý, chutný, u nás veľmi obľúbený recept pre jemnú chuť placičiek poliatych ostro- sladko- kyslo-pikantnou...

Divnodivá nátierka DŽINGISCHÁN
V tejto nátierke som použila netradičné spojenie surovín, preto ten názov. Mala som doma bryndzu...

Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...

Domáce špaldové hamburgerové žemle
Leto sa hlási, čas grilovačiek je tu. K chutnej zelenine a čerstvému grilovanému mäsku si...

Špagety s paradajkovou omáčkou, mäsovými guľkami a syrom
K tomuto jedlu ma inšpiroval film Krstný otec :-D. Niečo podobné varili na mafiánskej "porade" v...

Talianska vlajka v tvare srdca
Včera som mala návštevu a rohodla som sa upiecť chutný tvarohový dezertík, ktorý symbolizuje talianskú vlajku....

Gnocchi s fazuľovou omáčkou a šunkou
Opäť talianske zemiakové gnocchi, tentokrát s omáčkou z červenej fazule a rezančekmi šunky.

„Pizza“ bomby - plnené zemiakové krokety
Kto má rád pizzu, obľúbi si aj tieto plnené zemiakové krokety, u nás v štúdiu...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Citrónový koláč
Koláč som robila podľa návodu a to čo mi vzniklo som odfotila. Nevyzerá lákavo, ale je dobrý,...

Zemiaky na kyslo s baby šampiňónmi
Pestré množstvo variantov tohoto lukulského klenotu od Tatier k Dunaju. Aj u nás, v dávne...

Losos s cesnakovými bagetkami
Lososa na podobný spôsob som prvý raz jedla v reštaurácii Wetzlerov dom v Trnave, potom som...

Spätzle, halušková – nokerlová príloha zo Švábska
...čo sú v podstate naše halušky, či nokerle, pripravované v redšej konzistencii. Známe sú po celom Nemecku....

Domáce bylinkové maslo
Lahodné domáce bylinkové maslo sa fantasticky hodí na hrianku, pečivo, grilované mäsko, zeleninu aj na pečené či varené zemiaky....

Tokáň starej mamy
Nakrájanú slaninu dáme roztopiť, pridáme masť a nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme...

Slané kornútky
Tieto kornútky ľúbim preto, lebo na ostatné kysnuté koláče, treba dlho čakať, kým to...

Cesnakovo-pórová krémová polievka
Polievka, po ktorej síce získate aj atypickú "vôňu" z úst, ale aj dobrú chuť v...

Kuracie medailónky v slaninovom kabátiku s omáčkou z gorgonzoly
... jednoduché, rýchle a chutné jedlo :)

Pesto z kapucínky a špenátu
Kapucínku som si zamilovala okamžite. Je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Keď som...

Krabia nátierka
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou....

Cesnakové kolieska
Tieto cesnakové kolieska(dnes som ich robila) sú u nás veľmi obľúbené recept je zo ženského časopisu... možno...

Kuracie stehná so zeleninou a šampiňónmi
Kúpili sme na farme tri kurence, tak som ich rozporcovala:chrbty, krídla a drobky na...