Foto: alena45
Doniesla som z chalupy nejaké vňate a nebolo času ich spotrebovať, urobila som balíčky.
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Doniesla som listy toskánskeho kelu, listy stonkového zeleru, pálivé papričky, a pár hlavičiek bruselského kelu. Okrem toho veľa vňate pastierskej kapsičky. Všetku vňať som umyla, pokrájala na kúsky a rozložila na papierový obrúsok, aby obschla. Rozdelila som do sáčikov, vysala vzduch a uložila do mrazničky.
-
2
Už som použila dva balíčky vňate, jeden do kuracieho vývaru a jeden do hráškovej zeleninovej a polievka bola o poznanie lepšia.
@laela , nedotkla si sa ma, možno máš pravdu. Už je to v receptoch, snáď to nie je taká chyba.
@mijaita , balíčkov mám niekoľko, ale nie dosť, uvedomila som si to dosť neskoro, do pohárov dávam samostatne petržlenovú vňať, kôpor, medvedí cesnak, toto je zmeska iných vňatí, vlastne listov a stoniek a papričiek, to čo by som hodila do polievky v lete, keby som sa prešla po záhrade. Také spľasnuté sáčky-balíčky zaberú málo miesta, sú skladné.
Viac sa potom zmestí do mrazničky...