Guláš z húb a paprík
Huby očistíme a nakrájame. Cibuľu tiež a speníme ju na rozpálenom oleji. Pridáme huby a krátko...
Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...
Môj jablkový koláč
Najskôr som chcela robiť mrežovník, ale ten sa mi až tak nepáčil. V hlave...
Rumové praclíky
Všetky suroviny na cesto zmiesime a necháme v chlade odpočívať asi 1 hod. Potom cesto rozvaľkáme na...
Pikantné kukuričné cestoviny
Tieto cestoviny sú vhodné nielen pre celiatikov, ale každého, kto ocení chutné, zdravé a...
Domáce ňoki so zeleninou a s mäsom
Hovädzinu uvaríme tak, že vývar necháme vyvrieť na množstvo do štyroch hlbokých tanierov.
Kuracie medailónky na opekanom patizóne s čili-limetkovým dresingom a cesnakovou hriankou
Trošku som improvizoval a vyšlo mi toto!Je to zmes chutí kuracieho mäska, čili, limetky a patizónu. Neuveritelne...
Biele tiramisu
Rozpustite bielu čokoládu vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť. Oddeľte žĺtky od bielkov. Žĺtky zmiešajte s...
Cesnaková nátierka
Postrúhaný syr, pretlačený cesnat a tatarku zmiešane, nemusíme ani dochucovat soľou. Cesnaku môžeme sať...
Hrášková delikatesa s mätou
Ak by som mala pred sebou misu s čerstvým cukrovým hráškom a misu výborných rezňov, zvíťazil by...
Kura na sekte Hubert
Ostalo nám 3/4 fľaše sektu. Čo s tým urobiť? Tak som spravil kura na ňom...
Oškvarkový mrežovník s lekvárom
Na dosku preosejeme múku a cukor, pridáme mleté oškvarky, prášok do pečiva, vanilkový cukor,...
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...
Syrokrém obložený kurčaťom a hubová ryža
Keď sa pečie kurča, tak sa to plní hocičím – fantázii sa medze nekladú! Ale obložiť...
Vysmážaná špargľa
Zo syra nastrúhaného na jemno, mlieka vajec, múky a soli urobíme cestíčko. Šparglu necháme odkvapkať...
Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...
Skrytá roštenka
Večer pred podávaním, rezne jemne naklepeme, okoreníme rozdrveným zeleným korením z oboch strán a z...
Kokosové kolieska
Recept je zo starého slovenského časopisu. Pečiem ho rada pre jednoduchosť, rýchlosť a preto, že je tam...
Zapečené šampiňóny
Toto je môj obľúbený recept, pôvodne to boli plnené šampióny ale s tým bolo veľa roboty,...
Cheesecake stracatella
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozdrvíme rukami...
Pečené gaštany a tekvica
Ak keď gaštany a tekvice možno patria viac k jeseni, ich vôňa a chuť nám môže...
Orechové maslo
Orechy vložíte do mixera a mixujete. Po chvíli mixér vypnete, zoškrabete väčšie kúsy orechov, ...