
Nepečená jahodová torta
tuto tortičku si ja vzdy spravim v nedelu na popoludnie. alebo dakedy aj len tak...

Mandarinková narodeninová tortička
Sesternica oslavovala 9. narodeniny a ja s mojim študentským "platom" uprednostňujem vyrobené darčeky a tak mi...
Univerzálne bezlepkové medovníkové cesto
Ak hľadáte jedno bezlepkové univerzálne medovníkové cesto, z ktorého si pripravíte množstvo vianočných koláčikov podľa svojej chuti a fantázie, ste na správnom mieste....

Bryndzová kroketa v pikantnom domácom ajvare
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na polovicu, dužinu nakrojíme do tvaru mriežky.

Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....

Banánové pokušenie
PISKOTOVE CESTO POTRHAME DO MISIEK. NUTELU SI DAME TROSKU ROZTOPIT DO MIKROVLNKY POLEJEME NA POTRAHANE CESTO...

Veľkonočné cheesecake vajíčka
Kinder vajíčka opatrne rozdelíme na polovice. Zmiešame pomleté maslové sušienky s roztopeným maslom a práškovým cukrom....
Pizzové lízatká
Velmi chutné pizzové lízatká, ktoré hravo zvládnu pripraviť s maminou aj deti.

Fašírky z tofu
Tofu s chilli a olomoucké syrečky postrúhame, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, drvenú rascu, ...

Škoricové broskyňové carpaccio
Čerstvé broskyne nakrájame na tenké plátky a marinujeme ich v javorovom sirupe s prísadou škorice.

Karamelové rezy
Na prve cesto z bielkov a cukru vyšlahame tuhy sneh. Primiešame orechy a cesto rozotrieme na vymasteny...

Kakaové celozrnné muffiny s kúskami ovocia
Mufinny sú proste klasika. A tak nesmú chýbať ani medzi mojimi receptíkmi. Tieto sú však...
Pečený losos s pistáciovou krustou
Doprajte si porciu zdravej rybky a upečte si podľa nášho super jednoduchého receptu fajnového lososa. Bude...

Tortilla so špargľou a hráškom
Milujem šparglu. Pred revolúciou nám bola prezentovaná ako čosi nóbl, skoro dekadentné a pritom...

Medovo-pivový ražný chlieb
Mlieko, muku a drozdie zmiesame v miske. Zakryjeme utierkou a nechame kvasit 3 dni...

Úžasný perník
V našej rodine je veľmi obľúbený perník a hlavne tento , pretože ma vynikajúce cesto a...

Marcipánové rožteky bez lepku
Máte radi vanilkové rožteky, ale chceli by ste vyskúšať upiecť na Vianoce aj niečo nové? Máme pre vás alternatívu....

Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...

Veľkonočné škoricovníčky
Tieto škoricovníčky nesmú chýbať u nás na sviatky. Sú veľmi jemné a veľmi pekne voňajú,...

Kurča - Kornish Hen - pečené v papierovom vrecúšku
Variant mojeho klasického kurčaťa pečeného v „sáčku“....

Makovo-citrónový veniec bez lepku
Sezóna maku nám ponúka veľké množstvo využitia tejto chutnej suroviny. Kombinovať sa dá s orechami, tvarohom, lekvárom, či veľa druhmi ovocia....

Tatranské „vulkano“
Piškótové cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom dopenista, potom po lyžiciach primiešame múku a nakoniec do cesta...

Údené Involtini
Involtini sú rolky z hovädzieho, bravčového alebo hydinového mäsa nakrájaného na tenké plátky. Za oceánom...

Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.