Pečivko od Marianne
Mala som chuť na niečo dobré a čerstvé, bez droždia (to som nemala kúpené) a tak...
Sušienky „Brutti ma buoni“
Príprava krému: Zmiešajte ricottu s mliekom, škoricou, cukrom a medom. Všetky ingrediencie spolu dobre...
Listové těsto plněné masovou směsí
maso pomeleme a osmahneme na cibulce. Dochutíme kořením kuře gril.
Mozočková pochúťka
Cibuľu pokrájame a opražíme na masti nato dáme mäso a dusíme potom červenú papriku, čierne...
Bezlepkový citrónovo-makový koláč
Mak a citrón sa majú radi. A my ich máme tiež radi. Najmä, ak...
Šišky z rúry so sušeným mliekom plnené citrónovým krémom a malinami
Výborné pohostenie, alebo len tak k sýtej polievke k obedu či večeri.
Jablkový a hruškový závin
Vše propracujeme a těsto rozdělíme na dva díly. Rozválíme na obdélníky a posypeme na másle opraženou...
Bezlepkový kysnutý jablčník
Z droždia, cukru a mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme 10 minút nakysnúť.
Jahňacie stehno plnené špenátom a šampiňónmi
Keď som sa prvýkrát dostala k jahňaciemu mäsu, hľadala som recepty, ale bola som prekvapená ako málo som ich našla. Tak som experimentovala a vznikol tento recept....
Prasiatkove hlavičky z kysnutého cesta
Tieto prasiatkove hlavičky som vydela v damskym časopise ale boly z listkoveho cesta. Ja som si ich...
Muffiny s mrkvou a hrozienkami
Jedná sa o chutný pokrm, už keď ho vytiahnete z rúry. Nasledujúci deň, keď...
Vínové pralinky
Potrebujeme: <br /> Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády. <br /><br /> Na plnku:...
Cuketové lodičky
Ceketu si prepolime . Vnútro vydlabeme nakrajame ich na kocky opečieme na cibuli ktoru sme orestovali do...
Ružičkový kel s prosciuttom
Ružičkový kel som úspešne pestoval na zložitej pôde „slávnej“ košickej Furče....
Medovníčky
Všetky suroviny vymiesime na cesto, zabalíme do mikroténového vrecka a necháme cez noc v chladničke odstáť....
Horúce ovocie pod chrumkavou kôrkou
Recepty na Vareche sledujem už dávno, ale ešte žiadny som nepridala, takže toto je moja...
Tekvica plnená fazuľou azuki, ryžou a zeleninou
Fazuľa azuki je ľahšie stráviteľná ako ostatné druhy fazule, nenafukuje tak. Navyše, keďže jej plody sú...
Ravioly s kačacinou
Kačacie stehná deň vopred nasolíme, okoreníme tymianom a pomarančovou kôrou. Pred pečením ich opláchneme a...
Makovo-marcipánové točence
Všetko dáme do domácej pekárne v poradí od tekutého po husté, posledné droždie. Necháme vykysnúť....
Zapečené vločky s pomarančovo-vanilkovou príchuťou
Vločková varianta na výborné, zdravé a výživné raňajky, ktoré zasýtia na dlhší čas.
Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...
Slivkový koláč s makovou piškótou
Toto sú vlastne skombinované dva recepty v jednom. Na niektorej stránke som objavila slivkový koláč s drobenkou...
Veľkonočná kysnutá hrudka
Tento recept pochádza z východného slovenska a je môj najobľúbenejší na Veľkú noc.
Krůtí stehno v listovém těstě
V mixéru zpracujte nakrájené krůtí maso, smetanu, sůl, pepř, vmíchejte i 100 g...